Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Een groep van 300 passagiers is onderweg vanuit Lima in Peru naar Amsterdam op een repatriëringsvlucht. Onder hen zijn onder meer inwoners van Nederland, Oekraïne en India. Ze zaten sinds de corona-uitbraak vast in Peru. De passagiers verzamelden zich in de hoofdstad Lima, voordat ze naar het vliegveld werden gebracht. 

Peru is hard getroffen door het coronavirus. Bijna 120.000 mensen raakten besmet en er zijn bijna 3500 mensen gestorven door het virus.

Volgens de Nederlandse ambassade zijn ze ‘heel blij dat ze terug naar huis kunnen’. “Ze hebben hier een tijd vastgezeten”, zegt een vertegenwoordiger van de ambassade tegen persbureau Reuters. “Een deel zal doorvliegen naar andere Europese landen.”

Het is de derde repatriëringsvlucht van Peru naar Amsterdam, die georganiseerd is door de Nederlandse ambassade. Aan boord zijn dus meer dan 300 passagiers. Zo’n 55 daarvan blijven in ons land. De rest vliegt door naar andere bestemmingen. Veel van de mensen die nu terugvliegen, waren als toerist naar Peru gereisd bericht RTL nieuws. Nadat het coronavirus uitbrak werden in maart de luchthavens gesloten. De passagiers konden daardoor geen kant meer op.

Lima Jorge Chávez International Airport (IATA afkorting: LIM), ook bekend als Aeropuerto Internacional Jorge Chávez is de belangrijkste luchthaven van Peru.

Lees ook: RyanAir wil vanaf 1 juli weer 1.000 vluchten per dag uitvoeren

luchthaven Lima