Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

De Ierse vliegmaatschappij RyanAir die onlangs nog om staatssteun vroeg wil haar activiteiten vanaf de zomervakantie fors opvoeren. Vanaf juli zouden er weer ongeveer duizend vluchten per dag moeten plaatsvinden. Wel worden strenge voorwaarden gesteld. Zo moeten reizigers verplicht mondkapjes dragen, wordt hun temperatuur voor het instappen opgenomen en moeten ze aan de cabinebemanning vragen of ze van het toilet gebruik mogen maken, om rijen in de gangpaden te voorkomen.

vrienden en familie weer met elkaar herenigen

Een andere voorwaarde is wel dat de regeringen tegen dan de beperkingen op vluchten binnen Europa hebben opgeheven en dat er op de luchthavens voldoende gezondheidsmaatregelen worden genomen.

“We zullen weer beginnen vliegen vanop de meeste van onze tachtig basissen in Europa”, klinkt het in een persbericht. “Er zullen op bepaalde routes minder vluchten per dag of per week plaatsvinden dan normaal, omdat we ervoor kiezen op zoveel mogelijk verbindingen herop te starten in plaats van veel te vliegen op maar enkele routes.”

Gisteren kondigde Reisorganisatie Corendon ook aan vol in te zetten op coronavrije zomervakanties. De maatschappij is bezig om een corona-proof vakantie op poten te zetten voor vakantiegangers die toch weg willen gaan deze zomer. Ze willen deze vakantie vanaf eind juli aan gaan bieden.

Corendon wil een corona-proof reis gaan aanbieden naar een vakantie resort in bijvoorbeeld Sicilië, Turkije of Sardinië. De vakantiegangers mogen de hele vakantie niet van het resort af, dit is een belangrijke regel waar niet van afgeweken mag worden. Deze corona-proof vakantie is alleen mogelijk op all-inclusive resorts omdat deze makkelijk af te schermen zijn van de buitenwereld.

Lees ook: Ierse prijsvechter Ryanair krijgt toch geen staatssteun

luchtvaart
Ryan Air