Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Taxis Verts heeft de veiligheidsmaatregelen in haar voertuigen aangescherpt om de gezondheidscrisis aan te pakken. In de gehele vloot van het bedrijf worden wanden van plexiglas geïnstalleerd. Het systeem moet chauffeurs gerust stellen, die nu hopen op een duidelijk meer klanten die vooralsnog massaal achterblijven.

“Zoals elk personenvervoerbedrijf was het essentieel om veiligheidsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat onze taxi’s een veilig vervoermiddel zijn, zowel voor onze chauffeurs als voor de passagiers”, legt Jean-Michel Courtoy, directeur van Taxis Verts Brussel uit.

Het bedrijf lanceerde donderdag een campagne om de sociale afstand in voertuigen te vergroten. Alle chauffeurs worden daarom verzocht zich te melden bij het hoofdkantoor van het bedrijf in Vorst, zodat in hun taxi een plexiglasplaat wordt aangebracht die de voor- en achterkant scheidt. Een proces dat begin juni moet zijn afgerond voor de 550 voertuigen in het wagenpark.

verre van de gebruikelijke volumes

Bestuurders worden ook gewezen op handen wassen, cabineventilatie, schoonmaken na elke rit, enz.. Het bedrijf beveelt ook aan dat klanten een masker dragen die ze ter beschikking stellen. Op dit ogenblik is de activiteit 20% in vergelijking met een normale situatie en is Taxis Verts nog ver verwijderd van de gebruikelijke volumes.

Taxis Verts is een van de leider in Brusselse taxi’s. De Brusselse taxi’s zijn verplicht zwart. Hun vier portieren moeten voorzien zijn van een strook met een zwart-mangogeel dambordmotief en twee irissen die het Brussels Hoofdstedelijk Gewest symboliseren.

Lees ook: Taximarkt Vlaanderen omarmt Arrive boekingsplatform