In deze moeilijke tijden waarbij zowat de volledige mobiliteit tot stilstand is gekomen ontstaan ook veel nieuwe initiatieven. Vraaggestuurde mobiliteit is de toekomst. Digitale platforms hebben de telecommarkt, de reisbranche, het hotel- en bankwezen inmiddels fundamenteel veranderd. Taxibedrijven hebben het zeer moeilijk door de coronacrisis en niemand weet hoelang deze situatie nog zal aanhouden. Een mooi moment om na te denken over de toekomst en de manier waarop wij met z’n allen daar invulling aan willen geven.

“Wij staan aan de vooravond van de lancering van het nieuwe Pitane Arrive taxiplatform. De Vlaamse markt bedienen met hetzelfde taxiplatform was een kwestie van ons netwerk uitbreiden. In Nederland gebruiken wij ons netwerk met succes en onlangs zijn wij gekoppeld aan het Karhoo netwerk. Karhoo is een open mobiliteitsplatform dat taxivloten en business partners over de hele wereld met elkaar verbindt.”, aldus Gerrit Saey – directeur van het Eindhoven Censys B.V.

Daarnaast rijden veel van onze bedrijven uit de taximarkt reeds op de luchthaven Brussel, Antwerpen en Charleroi waardoor retourritten van harte welkom zijn. Ook Vlaamse bedrijven juichen het initiatief toe, ondanks de vervoersmarkt momenteel volledig is opgedroogd door de ‘lock-down’. Veel bedrijven zien het nieuwe platform als een extra inkomen om straks weer aan de slag te gaan. 

Veel Vlaamse taxibedrijven zien wij met regelmaat in de Eindhovense luchthaven klanten wegbrengen of ophalen. Het taxiplatform kan het aanbod wat ontstaat aanbieden aan zowel de Vlaamse als de Nederlandse taxibedrijven.

Wij zijn er elke dag, voor iedereen

Het Arrive.taxi platform stimuleert de taximarkt bij het gebruik van elektrische voertuigen. Tijdens het boeken kan de reiziger bewust voor een taxibedrijf kiezen dat e-taxi aanbiedt op zijn traject. Het platform is ook beschikbaar voor iedereen die het moeilijk heeft om te geraken waar hij wil. Mensen die om welke reden dan ook niet gemakkelijk of zelfstandig het huis uit kunnen.

“Bij de start van het netwerk zijn we meteen actief in Antwerpen, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Hiervoor werken wij samen met vervoersbedrijven die het Pitane Mobility netwerk al jaren gebruiken.”

Mobility as a Service

Lees ook  Taxi hack schokt JFK, einde van een taxi complot

Het platform wordt aangeboden door Censys B.V. wat actief deelnemer is aan het MaaS-Lab, een initiatief van het KNV. In december werd de aansluiting bij de internationale MaaS Alliance een feit en ging het eigen MaaS-Lab officieel van start. Het MaaS-Lab is een samenwerkingsverband tussen alle partijen uit het bedrijfsleven die betrokken zijn bij de ontwikkeling van MaaS (Mobility as a Service).

Inschrijven als vervoersbedrijf kan via volgend formulier.

Lees ook: Rotterdamse taxicentrales kiezen voor dezelfde systemen

Print Friendly, PDF & Email