[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Wie had dit nog verwacht in deze tijden van coronacrisis? Het kabinet heeft het reisadvies naar meer Europese landen eerder versoepeld, zolang reizigers rekening houden met eventuele veiligheidsrisico’s. Vanaf vandaag 15 juni is het weer mogelijk om naar diversen landen binnen de Europese Unie of de Schengenzone op vakantie te gaan. Het reisadvies was voor veel landen ‘code’ oranje, (vakantiereizen afgeraden) en is nu veranderd naar ‘code’ geel (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s). 

Per vandaag 15 juni kunnen we volgens de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken weer (het advies kan dagelijks aangepast worden) naar de volgende landen afreizen: België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Frankrijk, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Monaco, Polen, Portugal, Tsjechië, en Zwitserland. Tot nu toe worden reizen naar Zweden en Het Verenigd Koninkrijk afgeraden, mocht je toch gaan dan word je geadviseerd bij terugkomst om 14 dagen in thuisquarantaine te blijven. Naar verwachting blijven de grenzen van Denemarken deze zomer gesloten voor Nederlandse toeristen en dus op ‘code’ oranje.

Minister Blok: ‘Vakantie vieren in het buitenland, het kan weer. Maar het wordt niet zo zorgeloos als voor de coronacrisis, want er blijven risico’s. Het virus is nog onder ons en de situatie blijft onzeker. In alle landen blijven maatregelen van kracht om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Vakantiegangers krijgen daarmee te maken. Ga je op vakantie? Ga dan wijs op reis en bereid je goed voor. Begin bij het downloaden van de BZ-reisapp en lees goed het reisadvies van je vakantiebestemming.’

De volgende landen moeten nog een besluit nemen wanneer de Nederlandse toeristen weer welkom zijn: Aruba, Bonaire, Curaçao, Cyprus, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Roemenië, Saba, Sint Eustatius, Sint Maarten, Slovenië, Slowakije en Spanje. Waarschijnlijk zal dit de komende weken gebeuren. Oostenrijk heeft al bekend gemaakt dat ze de grenzen op 16 juni weer open willen stellen voor Europese en dus ook voor Nederlandse vakantiegangers. Tot nu toe blijft het reisadvies voor reizen buiten Europa ‘code’ oranje (vakantiereizen afgeraden). Er wordt verwacht dat de richtlijnen binnen enkele weken versoepeld zullen worden. Ook kunnen de maatregelen veranderen en opnieuw strenger worden.

Lees ook: Marc Beers benoemd tot Directeur New Business Europcar

Citroen
Print Friendly, PDF & Email