PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

BMW wil af van contract met VDL Nedcar voor de bouw BMW X1


BMW

BMW heeft het contract met VDL Nedcar om ook na 2023 BMW’s en Mini’s te bouwen in het Limburgse Born opgezegd. De toekomst van de enige autofabriek in Nederland is daardoor weer onzeker geworden, omdat nog onduidelijk is wat BMW na 2022 met de productie van de Mini’s in Born gaat doen, een ander merk van het Duitse autoconcern.

In Born zakte de productie afgelopen jaar naar ruim 174.000 auto’s tegen 211.660 in het piekjaar 2018. Volgens het Financieel Dagblad zakte de omzet daardoor met 15%. De eerste drie maanden van 2020 viel de omzet zelfs met 30% terug ten opzichte van een jaar eerder, vooral omdat de fabriek in de tweede helft van maart niets meer produceerde.

BMW heeft het bericht inmiddels bevestigd maar houdt wel een slag om de arm over mogelijke andere modellen. De beursgenoteerde VDL Groep, het moederbedrijf van Nedcar, heeft nog geen informatie over de laatste ontwikkelingen naar buiten gebracht. BMW blijft mogelijk wel aan boord als klant voor de Mini’s Countryman en Cabrio.

VDL moet nu hopen op een vervolgcontract voor de productie van Mini’s, of nieuwe partners aantrekken. Op dat laatste bereidde VDL Nedcar zich volgens het FD voor door te werken aan uitbreiding van het fabrieksterrein met een nieuwe productiehal. De gronden zijn al aangekocht. Maar of die groei er straks nog komt, is onduidelijk. De crisis in de auto-industrie is groot. De verkoop van nieuwe auto’s is de afgelopen maanden ingestort.

BMW is al sinds medio 2014 de enige klant van de Nederlandse autofabriek waar zo’n 5.000 mensen werken. Voor die tijd werden in Born ook auto’s voor Mitsubishi gefabriceerd. VDL Nedcar is dan ook al langer op zoek naar en in gesprek met automerken die een of meer van hun modellen in Born willen laten produceren, zodat het bedrijf minder afhankelijk wordt van BMW. VDL Nedcar draait op dit moment volledig op opdrachten van BMW. Ook de MINI-modellen die in Born worden gemaakt worden immers geproduceerd in opdracht van BMW.

Lees ook: VDL Groep verloor busorder aan Chinees staatssteun bedrijf

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
BMW München
BMW München
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Pilot pakketbezorging met elektrische transportfiets

In Nijmegen is maandag een pilot gestart met een nieuw type elektrische fiets voor het emissievrij bezorgen van pakketten in (lees verder)

Vragen bij aanbesteding IJssel- en Vechtstreek over Keolis

Volgens Pieter van Vollenhoven zou het goed zijn - als er sprake is van frauduleuze (lees verder)

VDL Groep verloor busorder aan Chinees staatssteun bedrijf

Dat busbouwer VDL Groep een busorder verloor aan een Chinees bedrijf viel destijds niet in goede aarde bij leden van (lees verder)

VDL Groep wint Nederlandse Innovatie Prijs 2019 in Kurhaus Scheveningen

Tijdens de bekendmaking in het Kurhaus in Scheveningen prees de jury VDL Groep op velerlei gebieden. “VDL loopt voorop bij (lees verder)

0 reacties op “BMW wil af van contract met VDL Nedcar voor de bouw BMW X1

Geef een reactie