[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Reizigersorganisatie Rover riep vorige week al op in een exit plan om de coronabeperkingen in het openbaar vervoer te versoepelen. Nu de samenleving weer geleidelijk in beweging komt en de coronamaatregelen langzaamaan versoepeld worden vindt Rover- directeur Freek Bos dat reizigers het openbaar vervoer niet moeten mijden. Hij zegt in een eerder bericht dat reizigers ‘gewoon’ kunnen reizen als het maar verspreid is over de dag. Volgens Freek Bos was voor de coronacrisis op de meeste lijnen de bezetting in de daluren ook onder de 40 procent.

“Ik hoop echt dat we vanaf volgende week het signaal krijgen dat u weer vertrouwd met de trein kunt.” De volksgezondheid blijft volgens Van Boxtel leidend, maar hij ziet steeds meer ruimte om te reizen. “Het aantal opnames blijft dalen. Het gaat de goede kant op.” 

Tot op heden worden reizigers opgeroepen om alleen met het openbaar vervoer te reizen als het noodzakelijk is. NS- topman Roger van Boxtel heeft vanmorgen in een interview met het NPO Radio 1 programma Spraakmakers gezegd dat hij verwacht dat het Outbreak Management Team gaat adviseren dat er volgende week weer ‘gewoon’ met de trein gereisd kan worden. Hij is van mening dat er steeds meer ruimte is om te reizen. Wel moet iedereen de al genomen voorzorgsmaatregelen zoals o.a. een mondkapje dragen, blijven opvolgen. De NS doet er zelf ook alles aan om de veiligheid van de reizigers en medewerkers te waarborgen, er worden dezelfde ventilatiesystemen in de treinen gebouwd als die nu in het vliegtuig zitten.

Volgens van Boxtel haalt de NS alles uit de kast om de veiligheid te waarborgen voor reizigers: “We installeren ventilatie in treinen die gelijk is aan die in vliegtuigen. Houd afstand en mijd drukte. Ook bij de medewerkers is het devies: je rijdt veilig, of je rijdt niet.”

Lees ook: CAO lifo ontslagmethode brengt VNC en KLM voor de rechter

Lees ook  Nieuw traject erbij met tot wel 60% korting bij NS
Roger van Boxtel
Print Friendly, PDF & Email