Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Swapfiets bereikt de mijlpaal van 200.000 klanten in vier landen. Ruim een jaar geleden stond de teller nog op 100.000 fiets abonnees. De populariteit van het abonnement voor fietsen met de herkenbare blauwe band heeft met name in steden buiten Nederland een vlucht genomen.

De drijvende kracht achter de groei van het bedrijf, zijn de grote steden in Duitsland, België en Denemarken. Tussen januari en mei van dit jaar is het aantal Swapfietsen in onder meer Brussel, Kopenhagen en Berlijn zelfs verdubbeld. Na de introductie van Swapfiets for Business en de eerste elektrische fiets in 2019, verwacht de Nederlandse scale-up met de huidige groei dan ook een steeds bredere doelgroep te kunnen bereiken.

Richard Burger, één van de oprichters van Swapfiets: “De populariteit van Swapfiets heeft nu ook buiten Nederland een enorme vlucht genomen. Het bereiken van deze mijlpaal van 200.000 klanten sterkt ons in onze ambities om verder te groeien. We zien daarbij veel kansen nu steeds meer mensen hun auto laten staan en in grote Europese steden de rode loper wordt uitgerold voor de fiets.”

Over Swapfiets

Het bedrijf kent een klassiek ontstaan. Een groepje vrienden die een goed idee hebben en dat gaan uitproberen. Voor een vast bedrag per maand krijg je een fiets en Swapfiets zorgt ervoor dat die het altijd doet.
Inmiddels is fiets een internationaal succes en actief in Nederland, België, Duitsland en Denemarken. Het bedrijf heeft ondertussen 200.000 klanten en is te vinden in meer dan 50 steden. 

Lees ook: Maatregelen noodzakelijk in Leiden voor overlast fietsen

Lees ook  Teleurgesteld: Cargoroo bakfiets niet veilig voor kleinkinderen
Plaatselijke Swapfiets depot