PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Ebusco is per juni ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd


Het bedrijf Ebusco houdt zich bezig met de verkoop, ontwikkeling en marketing van volledig elektrische streek- en stadsbussen. Het Nederlandse bedrijf is begonnen in 2012 in Deurne. Er werken ongeveer 150 mensen bij dit bedrijf. Het bedrijf is baanbrekend op het gebied van de ontwikkeling van elektrische bussen en laadsystemen.

“ISO 9001 bewijst dat we een gestructureerde werkwijze hebben ontwikkeld waarbij we ons continu focussen op het verbeteren van de klanttevredenheid. Het toont aan dat Ebusco een betrouwbaar bedrijf is dat de interne processen heeft ingericht om optimale kwaliteit van onze producten en services te garanderen”, schrijft Ebusco op hun website.

Veel landen zijn bezig met de reductie van CO-2 uitstoot. In Nederland mogen vanaf 2025 geen dieselbussen meer verkocht worden en vanaf 2030 mogen er geen dieselbussen meer rijden in Nederland. Dit is afgesproken in een bestuursakkoord in 2016. Ebusco heeft als doelstelling, het beschikbaar maken van emissievrij, schoon en geruisloos openbaar vervoer voor iedereen. Inmiddels is Ebusco vanaf juni ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. Ze zijn erg trots op hun behaalde certificering.

“ISO 14001 toont onze toewijding aan het milieu in de wereld. Ebusco wil een toonaangevend en innovatief bedrijf zijn (en blijven) en leidt de overgang naar milieuvriendelijk openbaar vervoer in goede banen. Ons ontwerp en onze productie zijn gericht op de zorg voor het milieu”, schrijft Ebusco op hun website.

Begin juni leverde Ebusco aan opdrachtgever Qbuzz in Utrecht 20 nieuwe elektrische bussen. In totaal rijden er nu 31 Ebusco elektrische bussen in de provincie Utrecht. Deze elektrische bussen vervangen de huidige dieselbussen die nu in Utrecht rondrijden. De doelstelling van de Provincie Utrecht is dat ze 2028 alle dieselbussen vervangen hebben door elektrische bussen. Nu worden dieselbussen die aan vervanging toe zijn al vervangen door elektrische bussen.

“In onze Ebusco 2.2 bussen passen we de nieuwste innovaties toe op onder andere het gebied van gewichtsbesparing, batterijtechnologie en laadinfrastructuur. De LFP-technologiebatterij in deze bussen is de beste en veiligste batterij die er op de markt is. Door de combinaties van deze innovaties kunnen onze bussen circa 350 km rijden op één accu” en zullen de bussen voornamelijk ’s nachts op het depot in Zeist opgeladen worden. Dit is goed voor de levensduur van de batterij en scheelt aanzienlijk in elektriciteitskosten’, aldus Peter Bijvelds, CEO van Ebusco.

Lees ook: Trevvel start vervoer voor Stichting Humanitas weer op

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Meer technologie en verandering van gedrag is de toekomst

Tania Rademaker, Sales & Business Manager bij 9292, bekijkt het huidige mobiliteitsnetwerk vanuit haar OV- (lees verder)

Doelgroepenvervoer kruipt langzaam uit het diepe dal

Het Eindhovense Censys BV weet als geen ander hoe erg het gesteld is wat aantallen betreft in de taxisector. Dagelijks (lees verder)

Oproep VNG en Rijk voor continuïteit doelgroepenvervoer

Nu de lockdown verder wordt versoepeld, komt steeds meer doelgroepenvervoer weer op gang. Het is (lees verder)

Trein, tram, bus en taxi per 1 juli beschikbaar voor iedereen

Busbedrijven kunnen voorzichtig juichen want de touringcars kunnen weer vol en taxi's kunnen weer normaal (lees verder)

0 reacties op “Ebusco is per juni ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd

Geef een reactie