Op de website van de Griekse overheid staat dat toeristen weer welkom zijn overal in Griekenland vanaf één juli. Eerder al waren alleen vluchten mogelijk naar Thessaloniki en Athene. We kunnen vanaf 1 juli onder andere weer naar Kos, Kreta, Samos of naar één van de andere schitterende eilanden van Griekenland. Wel gaat de Griekse overheid een diagnostische screening uitvoeren, een zogenaamd PLF (Passenger Locator Form). Doe je dit niet dan word je meteen weer naar huis gestuurd. Alle reizigers zijn verplicht om 48 uur voor vertrek naar Griekenland een Passenger Locator Form in te vullen en mee te nemen naar Griekenland. 

Na het invullen van dit formulier krijg je een bevestigingsemail met meer informatie. Je mag het ingevulde formulier ook digitaal op je mobiel meenemen. Het formulier vind je op de website van de Griekse overheid. Hierin vragen ze gedetailleerde informatie over onder andere je vertrekpunt, vluchtnummers, de duur van eerdere verblijven in andere landen en het verblijfadres in Griekenland. Als je eenmaal aangekomen bent In Griekenland met bijvoorbeeld het vliegtuig moet je naar de plek waar het screeningspersoneel zich bevindt. Hier moet je de unieke QR-code (die elke passagier heeft gekregen) die op je formulier of telefoon staat scannen.

Het speciale screeningspersoneel leidt de passagiers, afhankelijk van hun QR-code naar het screeningsgebied of naar het bagage afhaalgebied of naar de paspoortcontrole. De passagiers worden door een professioneel gezondheidsteam gescreend. Na voltooiing worden de passagiers naar de uitgang geleid. De passagiers moeten zichzelf op hun opgegeven vakantieadres verplicht isoleren totdat de screenings resultaten bekend zijn. Alle passagiers moeten anderhalve meter afstand houden en verplicht een mondmasker dragen. Op de website Nederlandwereldwijd.nl van Buitenlandse zaken staat vandaag nog steeds het reisadvies voor Griekenland op code Oranje, reis alleen naar Griekenland als het noodzakelijk is.

Lees ook: NS moet 2300 banen schrappen om gezond te blijven

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Print Friendly, PDF & Email