Sinds 4 Juni heeft de overheid een subsidiebudget van vierduizend euro bij aankoop van een nieuwe elektrische personenauto voor particulieren mogelijk gemaakt. Bij aankoop van een tweedehandse elektrische personenauto voor particulieren heeft de overheid een subsidiebudget mogelijk gemaakt van tweeduizend euro. De zogenaamde SEPP regeling, Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren. Mensen die particulier in de periode van 1 juli 2020 tot en met 1 juli 2025 een nieuwe elektrische personenauto zouden aanschaffen komen in aanmerking voor deze subsidie van vierduizend euro. 

Particulieren die in deze periode een tweedehandse elektrische personenauto kopen krijgen tweeduizend euro subsidie. Het subsidiebudget wat de overheid beschikbaar heeft voor tweedehandse elektrische auto’s is 7,2 miljoen euro. De overheid wilde op deze manier elektrisch rijden stimuleren en aantrekkelijk maken, dat is uiteindelijk ook beter voor het milieu.

Wat blijkt nu, na een week is het subsidiebudget van 10 miljoen euro van 2020 voor nieuwe elektrische personenauto’s al op. Er is een enorme stormloop geweest voor deze subsidieregeling. Vanaf woensdag 1 juli 9:00 konden mensen hun aanvraag bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) indienen. Op 6 juli waren er om 9:00 al 2094 subsidie aanvragen voor nieuwe elektrische auto’s en 732 subsidie aanvragen voor tweedehandse elektrische auto’s geweest. 

Het jaarbudget voor nieuwe elektrische auto’s is dan al bijna overtekend. Iedereen die een aanvraag voor subsidie van een nieuwe elektrische auto indient nadat het jaarbudget op is wordt doorgeschoven naar 2021. Het doorschuiven geldt overigens alleen als er voldoende budget is voor dat jaar. Het subsidiebudget voor 2021 is nog niet bekend. Het subsidiebudget voor tweedehands elektrische auto’s is gelukkig nog niet op. Niet alle elektrische auto’s komen in aanmerking voor de subsidieregeling, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een lijst op hun website staan van modellen die goedgekeurd zijn.

Lees ook: Vliegverkeer op Schiphol neemt weer toe deze maand

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Pitane Apps New Generation
Print Friendly, PDF & Email