Print Friendly, PDF & Email

Slapen tussen 19.00 uur en 10.00 uur op het strand van Scheveningen is er niet bij. Wie ’s morgens rond 8 uur met z’n tentje wordt aangetroffen op het strand kan steevast rekenen op een bezoekje van de handhavers. Slapen op het Haagse strand is verboden. Natuurlijk mag je overdag wel lekker slapen terwijl je ligt te bakken in de zon. Maar kamperen of ’s nachts slapen op het strand is niet toegestaan. Even voor alle duidelijkheid in de Algemene plaatselijke verordening (APV) voor Den Haag staat dat tussen 19.00 en 10.00 uur het verboden is om op het strand te slapen.

De gemeente werkt samen met hulpdiensten en bewoners en ondernemers om de stad mooi, schoon en op orde te houden. Desondanks zijn er mensen die het niet zo nauw nemen met de regels. En daar treden de handhavers tegen op. De handhavingsteams werken vanuit de politiebureaus en worden ook aangestuurd door de politie.

slapen in de auto langs de weg

Het is verboden om, al dan niet gebruikmakend van enige vorm van beschutting, waar onder in ieder geval begrepen het gebruik van een auto- op of aan de weg tussen zonsondergang en zonsopgang te liggen of te slapen, danwel tussen zonsopgang en zonsondergang te liggen of te slapen, nadat door een ambtenaar van politie in het belang van de openbare orde of veiligheid is aangezegd dat dit moet worden beëindigd.

Het is eveneens verboden in Den Haag op of aan de weg een voertuig, woonwagen, tent, caravan of een soortgelijk of ander onderkomen te plaatsen met het kennelijk doel dit als slaapplaats te gebruiken of daarin te overnachten danwel gelegenheid daartoe te bieden.

Lees ook  ILT: KNV Webinar belicht toekomst van digitale inspecties in taxibranche

Lees ook: Cruiseschepen voor anker van Scheveningen tot Noordwijk

handhaving op Scheveningse strand
Scheveningen
Kurhaus Scheveningen