PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Vervanging digitale paspoorten noodzakelijk voor oktober


Dienstverleners in het vervoer die gebruik maken van PKI-certificaten zien de deadline naderen voor het vervangen van de digitale paspoorten. Rond PKI client-certificaten speelt een probleem dat wereldwijd een groot aantal gebruikers treft. Dit raakt ook de Digitale Paspoorten die nu in gebruik zijn. Gebruikers moeten deze voor oktober 2020 vervangen door nieuwe Digitale Paspoorten. In het PKI-systeem van Digitale Paspoorten is een compliance issue opgetreden waardoor een beveiligingsrisico is ontstaan.

Peter Mols (directeur): “Bij dit probleem is aan de kant van Digidentity sprake van absolute overmacht. De gekozen oplossing is snel en na constructief overleg tot stand gekomen’”

Dit heeft gevolgen voor gebruikers (bijvoorbeeld financiële adviseurs,medewerkers bij verzekeraars) en online dienstverleners (bijvoorbeeld verzekeraars, serviceproviders, maar ook dienstverleners als CIS en Solera). Dit issue speelt wereldwijd en raakt een groot aantal certificaten die in omloop zijn en treft veel leveranciers van certificaten. De primaire oplossing voor het ontstane probleem is overstappen op een nieuw Digitaal Paspoort.

omwisselen noodzakelijk

Voor 1 oktober 2020 moeten alle huidige Digitale Paspoorten zijn omgewisseld. Digidentity zal betrokkenen informeren over de overstap. In augustus 2020 start de administratieve voorbereiding, de daadwerkelijke overstap vindt plaats in september. De genoemde voorbereiding behelst het aanmaken van een Digidentity-account. Dit heeft als voordeel dat het overstappen in de maand september efficiënter kan verlopen.

Mochten partijen al gepland hebben om voor 1 oktober 2020 over te stappen naar het combimiddel met eHerkenning, naast een nieuw Digitaal Paspoort, dan hoeft daarvoor geen aanvullend omruiltraject te worden doorlopen. Voor online dienstverleners (zoals verzekeraars) verandert er niks. Deze zouden sowieso al per 1 september klaar moeten zijn voor het accepteren van de nieuwe DigitalePaspoorten.Het ontstane issue bewijst nogmaals de noodzaak om over te stappen op eHerkenning en na de migratie afscheid te nemen van Digitale Paspoorten.

Lees ook: Ebusco is per juni ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
het nieuwe thuiswerken voor taxibedrijven met de Pitane Mobility Webeditie
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Vervanging digitale paspoorten noodzakelijk voor oktober

Geef een reactie