De kuststrook is de grote trekpleister van Den Haag en zeker tijdens een hittegolf komen veel toeristen op de Boulevard en het strand af om te zonnen. Uiteraard biedt de zee een verfrissende duik in Scheveningen. Helaas zijn er bezoekers die, vooral bij mooi weer, overlast veroorzaken. Dit is niet nieuw, maar er blijkt dit jaar sprake te zijn van extra overlast.

Bewoners en ondernemers hebben daarom aan de bel getrokken bij de gemeente Den Haag. De gemeente heeft samen met de politie een aanvalsplan gemaakt om de overlast tegen te gaan. Vooral tijdens zonnige dagen is er sprake van geluidsoverlast door racende voertuigen. Groepen hangjongeren gebruiken alcohol, softdrugs en lachgas en laten rommel achter.

Bij de haven zorgen jongeren eveneens voor overlast en slapen in de duinen. De coronacrsis zorgt voor extra bezoekers. Nederlanders gaan meer in eigen land op vakantie en jongeren vervelen zich. Ook komen veel toeristen op Scheveningen af uit ons direct omliggende landen. Goed voor de locale economie, maar het zorgt ook voor extra druk op de kust an de aanpalende wijken.

aanvalsplan

De gemeente heeft samen met de politie een actieplan gemaakt tegen de overlast. Op drukke momenten sluit men wegen af, zoals de Strandweg en brengen ze snelheidsafremmende maatregelen aan. Er zijn extra politiecontroles en de politie legt rijverboden op bij het gebruik van lachgas.

Daarnaast wordt een verbod uitgewerkt op het gebruik van lachgas en softdrugs op de boulevard, dit zoals er nu reeds een alcoholverbod is. Daarnaast is er extra inzet van de politie en worden extra BOA’s ingehuurd. De gemeente zet SUS-teams in om de overlast aan te pakken en groepen aanspreken op hun gedrag. Deze teams bestaan uit ingehuurde beveiligers.

In de haven sluit men de kades van de eerste haven af en de duikplek bij de doorvaart. Daarnaast zijn er extra controles en camerabewaking. In de afgelopen weken zijn er extra controles geweest en boetes opgelegd tegen verkeersovertredingen, openbare dronkenschap en het veroorzaken van geluidsoverlast.

Lees ook: Handhaving Scheveningen streng voor strand of auto slapers

reuzenrad
Reuzenrad Scheveningen
Handhaving Scheveningen
Print Friendly, PDF & Email