Print Friendly, PDF & Email

Gemeenten en politie verwachten weer een enorm drukke dag nadat honderdduizenden mensen opnieuw naar de kust zijn vertrokken. Daarbij komen ook nog de tropische temperaturen die zorgen voor overvolle wegen naar de verkoelende stranden in alle badplaatsen. Maar in het zuiden en zuidoosten van het land wordt het extreem heet, met temperaturen van 35 graden of hoger.

Niet alleen in Nederland is het tropisch warm, ook Engeland komt met hoge temperaturen. De hoogste temperatuur op zaterdag was 34,5 ° C – die werd gemeten in Frittenden in Kent, Wiggonholt in West Sussex en Herstmonceux in East Sussex. Londen zag de hoogste temperaturen van vrijdag met Heathrow Airport een zinderende 36,4 ° C en het kwik passeerde 36,3 ° C in Kew Gardens. Gatwick Airport en Cambridge registreerden ook tijden van 33C, terwijl Wiggonholt in West Sussex 32,9C bereikte.

toegangswegen geblokkeerd

Door de hitte werd het al snel druk op de wegen richting de kust. Vanaf het Malieveld in Den Haag was het aanschuiven tot aan de overvolle parking aan de Scheveningse Boulevard waar men na ruim een uur wachten toch rechtsomkeer moest maken. Er was geen enkele zijstraatje in de badstad te vinden waar men nog kon rijden want alle Duitse toeristen, op enkele Belgen na, waren massaal naar Scheveningen gekomen. Nadat de parkings waren afgesloten zocht iedereen tevergeefs een parkeerplaats in de wijken.

De hoogste temperatuur in Nederland sinds het begin van de metingen is 40.7°C op 25 juli 2019 in het Noord-Brabantse Gilze-Rijen. Nog nooit eerder kwam de temperatuur in Nederland boven de 40°C. Ook maandag blijft het heet, maar is er ook een kans op een hoosbui, mogelijk met onweer en windstoten. Het hete zomerweer houdt waarschijnlijk aan tot donderdag.

Lees ook: Boulevard Scheveningen kampt met overlast bezoekers

Overvolle stranden Scheveningen
vrienden bij elkaar op strand