Traditioneel het laatste drukke weekend van de zomer, werd aan de kust geen verwachtte overrompeling. Daar zullen de mindere weersvoorspellingen ongetwijfeld een rol in gespeeld hebben.  Mogelijk zijn ook de incidenten van de vorige weekends oorzaken waarom Scheveningen niet de topdrukte kende dit weekend. De politie en verkeershandhavers waren voorbereid maar de versperringen naar de haven werden reeds vrijdagvoormiddag weggehaald.

Toch was het voor de politie weer uitkijken op het strand. Op een bijna leeg strand waren in de vroege ochtend toch weer enkele Oost-Europese strandslapers te vinden die werden weggestuurd, ondanks deze keer de tentjes niet werden opgesteld. Strandtenten maakten zich op voor het ontbijtbuffet, maar tot een stormloop kwam het dit weekend niet. Vorig weekend hadden badplaatsen als Zandvoort, Bloemendaal, Katwijk en Scheveningen te maken met grote drukte. De temperatuur steeg tot grote hoogte en duizenden mensen gingen richting het strand voor verkoeling.

Belgische kust zelfde beeld

Ook aan de Belgische kust, waar vooraf een plekje reserveren verplicht is, was het slecht gesteld met de bezoekersaantallen. De grote hitte is voorbij en dat was ook aan de kust te zien. Voor zondag waren er 5.600 reservaties gemaakt. De drie stranden waar je een plekje moet reserveren, kunnen in totaal 15.000 mensen ontvangen. De vorige weekends waren deze stranden vaak volzet. In Blankenberge werden zaterdagavond vier personen opgepakt. Het gaat om leden van de harde supporterskern van Club Brugge. 

Lees ook: Handhaving Scheveningen streng voor strand of auto slapers

Ontbijten bij Beachclub Peukie
Print Friendly, PDF & Email