Print Friendly, PDF & Email

Met ingang van 27 augustus vliegt KLM weer naar de Chinese stad Hangzhou. Het gaat vooralsnog om 1 passagiersvlucht per week, die via Seoel Incheon (Zuid-Korea) zal worden uitgevoerd met een Boeing 777-200. KLM spant zich in om er zo snel mogelijk een tweede frequentie aan toe te voegen. Vorige week maakte KLM ook al bekend dat ze van af negen september tot en met vijfentwintig oktober gaan vliegen op Caïro. Zo is KLM langzaam weer aan het uitbreiden, ze maakte eerder ook al bekend dat ze een vijfde bestemming in Polen hebben toegevoegd aan hun netwerk.

De passagiersvluchten van KLM naar het vaste land van China werden begin februari opgeschort in verband met COVID-19. Dankzij versoepeling van de reisrestricties door de Chinese overheid, kon KLM op 21 juli jl. de passagiersvluchten naar Shanghai hervatten. Daar komt nu de passagiersvlucht naar Hangzhou als tweede Chinese bestemming bij. KLM is wel vracht blijven vervoeren van en naar China. De KL 0857 vertrekt op donderdag om 18.55 uur vanaf Amsterdam en arriveert om 12.25 uur de volgende dag in Seoel Incheon. KL 0821 vertrekt om 13.50 uur vanaf Seoel Incheon en arriveert om 15.00 in Hangzhou. De KL 0822 vertrekt op vrijdag om 18.50 uur uit Hangzhou en arriveert om 21.55 uur in Seoel Incheon. KL 0858 vertrekt op zaterdag om 00.25 uur vanuit Seoel Incheon en arriveert in Amsterdam om 04.45 uur.

Extra hygiënemaatregelen

Uiteraard heeft KLM-maatregelen getroffen om de vlucht zowel voor passagiers als medewerkers veilig uit te voeren. Zo zijn mondkapjes bij instappen en tijdens de vlucht verplicht, zijn er extra hygiënemiddelen aan boord zoals handgels en worden de toestellen van KLM extra schoongemaakt. De lucht aan boord wordt in hoog tempo ververst met behulp van HEPA-filters. Voor meer informatie over de hygiënemaatregelen aan boord.

KLM voldoet aan de strikte eisen die de Chinese overheid aan hervatting van de internationale vluchten stelt. Dit betekent dat passagiers online een gezondheidsverklaring moeten invullen en dat de temperatuur van passagiers wordt gecontroleerd. Ook worden de wc’s bijvoorbeeld extra vaak geïnspecteerd tijdens de vlucht. Verder zijn er zo min mogelijk contactmomenten tussen crew en passagiers, zodat er beperkte catering aanwezig is op deze vluchten.

Lees ook: Air BP en Neste gaan meer vliegtuigbrandstof leveren