PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Steeds meer passagiers besmet op Eindhoven Airport


De afgelopen zomermaanden zijn niet geweest wat ze hadden moeten zijn wat betreft reizen. Normaal zijn deze maanden op vliegvelden de drukste maanden van het jaar. Toch gaan alweer veel mensen met het vliegtuig op pad, voor zowel vakanties als voor werk. De toename van het aantal reizigers zorgt ook voor de toename van het aantal besmette corona passagiers aan boord van vliegtuigen. Onze overheid past voor steeds meer landen het reisadvies aan van code geel naar code oranje, dit in verband met stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd. Deze week werden delen van Frankrijk en heel Spanje aangepast van code geel naar code oranje. Het aantal passagiers wat op Eindhoven Airport aankomt met een vliegtuig en besmet is met het coronavirus is weer toegenomen. De afgelopen 3 weken zijn er maar liefst 59 vluchten met 80 passagiers die besmet waren met het coronavirus geland op Eindhoven Airport.

Begin juni tot 3 weken geleden waren het nog maar 26 besmette personen die aankwamen op Eindhoven Airport. Het komt nu op een totaal van 106 besmette personen verdeeld over 80 vluchten die met het vliegtuig zijn aangekomen op Eindhoven Airport, aldus Nu.nl. De besmettingen kwamen aan het licht toen deze passagiers zich hadden laten testen op het coronavirus en daarbij vertelden ze aan de GGD dat ze met een vliegtuig gereisd hadden. De GGD is daarna gelijk een contact en bron onderzoek gestart om te achterhalen met wie deze mensen contact hebben gehad binnen een straal van anderhalve meter. Het kan dus maar zo zijn dat het aantal besmette passagiers wat aangekomen is op Eindhoven Airport hoger is dan de aantallen die nu bekend zijn, niet iedereen laat zich testen op corona. We vragen ons nu steeds vaker af of reizen met het vliegtuig wel echt zo coronaproof is als men wil doen lijken?

Lees ook: Reisadvies steeds meer landen aangepast naar code oranje

Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Steeds meer passagiers besmet op Eindhoven Airport

Geef een reactie