PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Iedereen in Parijs moet mondkapje op straat dragen


Op steeds meer plekken wereldwijd worden mondkapjes door de lokale overheden verplicht. Het straatbeeld is wel even anders met al die verschillende soorten mondkapjes. Vandaag was er weer een persconferentie over de coronapandemie in Frankrijk. De Franse premier kondigde donderdag in een persconferentie nieuwe maatregelen aan. Diverse media meldden dat de Franse premier Jean Castex, mondkapjes wil gaan verplichten vanaf vrijdagmorgen op de straten van de Franse Hoofdstad Parijs. In drukke ‘winkel’ gebieden geldt deze plicht al. In de Franse stad Marseille geldt deze mondkapjesplicht ook al.

Doe alles om algemene herdefiniëring te vermijden’, De epidemie wint terrein en nu moeten we ingrijpen’, waarschuwde het regeringshoofd tijdens een persconferentie in Matignon met de minister van Volksgezondheid, Olivier Véran, evenals daarmee van onderwijs, Jean-Michel Blanquer.

In Frankrijk zijn ongeveer 30.544 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Ongeveer 253.587 Fransen zijn tot nu toe besmet geraakt met het coronavirus. De Franse minister heeft ook in de persconferentie aangekondigd dat 19 nieuwe departementen (provincies) zijn uitgeroepen tot een rode zone.

“De regering constateert een onbetwistbare heropflakkering van de epidemie, die zich over het hele grondgebied voortzet. Met 39 positieve gevallen per 100.000, vier keer meer dan een maand geleden. Het virus reproductiesnelheid is dan 1, wat betekent dat het terrein wint. In mei waren we nog maar 0,7. We gingen terug naar 1,4 en besmetting neemt toe bij alle leeftijden. Het aantal ziekenhuisopnames begint langzaam maar zeker te stijgen. Momenteel worden meer dan 800 Covidpatiënten per week in het ziekenhuis opgenomen, tegen 500 zes weken geleden”, aldus Jean Castex. 

Lees ook: Indonesië blijft gesloten voor buitenlandse toeristen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Social distance in Parijs
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Iedereen in Parijs moet mondkapje op straat dragen

Geef een reactie