Afgelopen nacht is een 160 meter lange fietsbrug over de A2 en de N2 bij Eindhoven geplaatst. Gedurende de gehele zaterdag was de afrit op de N2 richting Eindhoven Airport afgesloten. Het verplaatsen van de brug zelf begon om 22.00 uur gisteravond en zou tot 08.00 uur vanochtend duren, maar de werkzaamheden verliepen sneller dan verwacht. Zoals je van Eindhoven als lichtstad mag verwachten werd ook iets met het licht gedaan. De fietsbrug verandert van kleur wanneer er verkeer passeert. 

Vanaf eind oktober kunnen de fietsers gebruik maken van de nieuwe oversteek over de N2 en A2 in Eindhoven en het drukke kruispunt aan de afrit aan de Anthony Fokkerweg vermijden. De brug heeft de naam Tegenbosch gekregen, naar de naam van een boerderij die er in de buurt heeft gestaan en een stadsdeel van Eindhoven. Om ruimte te maken voor verbreding van de kruising A2/N2 (Anthony Fokkerweg) in Eindhoven, vroeg de gemeente IPV Delft een nieuwe fietsbrug over de A2 te ontwerpen. Aan het ontwerp ging een tracé- en variantenstudie vooraf.

Aanvankelijk zou de fietsersbrug aangelegd worden door de coöperatie Brainport Park. Dat is een samenwerkingsverband van alle eigenaren en gebruikers in het gebied. Omdat de fietsbrug nu gekoppeld wordt aan het werk bij de Anthony Fokkerweg nam de gemeente Eindhoven de klus zelf ter hand. Het plaatsen van de nieuwe fietsbrug is onderdeel van de wegwerkzaamheden in Eindhoven Noordwest. Met die werkzaamheden wil de gemeente Eindhoven de doorstroming en de bereikbaarheid van het gebied verbeteren.

Lees ook: Vervanging Van Brienenoordbrug is geen alledaagse klus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
voorbereidende werkzaamheden
aansluitingswerken Tegenbosch op fietspad
Print Friendly, PDF & Email