Goed nieuws in deze onzekere coronatijden. Vanaf 26 oktober dit jaar kunnen we rechtstreeks van Amsterdam en Rotterdam naar Londen reizen met de trein, dat maakte de NS en Eurostar deze week bekend op hun website. Overstappen in Brussel komt te vervallen. De treintickets voor deze rechtstreekse trein van Nederland naar Londen zijn vanaf 1 september te koop via NS International.

De reistijd bedraagt vier uur en negen minuten van Amsterdam naar Londen en drie uur en negenentwintig minuten van Rotterdam naar Londen. Je kunt al boeken vanaf zes maanden voor aanvang van de reis, daardoor kunnen reizigers hun reizen al vooruitplannen, bijvoorbeeld voor de kerstperiode. Treintickets voor deze rechtstreekse verbinding van Amsterdam naar Londen en Rotterdam naar Londen zijn te koop vanaf 1 september vanaf 46 euro voor een enkele reis.

‘De rechtstreekse hogesnelheidstrein brengt je snel en zonder gedoe van het centrum van Amsterdam en Rotterdam in hartje Londen en is daarmee een ijzersterke concurrent voor het vliegtuig. Door corona hebben we langer op de start moeten wachten, maar het aantal internationale reizigers zal geleidelijk weer toenemen. Het is geweldig nieuws dat we reizigers tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk dan ook de keuze voor de duurzame trein kunnen bieden’, aldus Roger van Boxtel, president-directeur van NS.

In deze onzekere tijden ten gevolge van de coronapandemie, geeft de NS haar reizigers extra flexibiliteit. Boven op de gebruikelijke voorwaarden die de NS heeft, geldt dat alle treintickets tot 14 dagen voor vertrek kosteloos kunnen worden gewijzigd. Deze service is van toepassing op alle boekingen van 1 juli tot 31 december 2020, en is geldig voor alle datums die beschikbaar zijn op het moment van aankoop van je ticket.

Eurostar en NS hebben in deze coronatijden hygiëne hoog in het vaandel staan, ze nemen daarom extra hygiënemaatregelen voor een fijne en veilige reis. De treinen worden voor elke reis grondig schoongemaakt en tijdens de reis worden voorwerpen die vaak worden aangeraakt extra schoongemaakt en ontsmet. Tijdens de reis moeten reizigers ook verplicht een mondkapje dragen.

foto boven: NS beeldbank

Lees ook: Reisadvies steeds meer landen aangepast naar code oranje

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Je kunt Pitane Blue ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email