De grote vraag is of organisatoren het evenement moeten verzetten, afzeggen of door laten gaan en risico’s minimaliseren. Deze week werd bekend gemaakt dat, hoewel de overheid de mogelijkheid biedt om vanaf 1 september 2020 opnieuw vakbeurzen te organiseren, de organisatie de kansen op een succesvolle Funeral Expo uitvoerig heeft onderzocht en besproken met alle betrokkenen. Door de effecten van corona, de communicatie daaromtrent en de aanvullende regelgeving en maatregelen blijkt het te risicovol om de beurs in oktober te organiseren of eraan deel te nemen.

“De zorg om de gezondheid en het welzijn van exposanten, bezoekers en medewerkers staat steeds voorop. Bijkomend is het door de onzekerheid onmogelijk om u, als bezoeker, een voldoende kwalitatieve beurs in oktober te kunnen garanderen.”

De coronamaatregelen zorgen ervoor dat heel wat geplande evenementen geannuleerd moeten worden, zeker nu het coronavirus terug in opmars is. Dit virus is voor niemand een pretje. Organisatoren, bezoekers en leveranciers worden gevraagd om solidair te zijn met elkaar. Als het evenement definitief moeten worden geannuleerd op last van de maatregelen van de overheid, dan kan je je beroepen op overmacht. De organisatie van Funeral Expo heeft uiteraard alle begrip voor het standpunt van de meerderheid van exposanten die liever de beurs uitgesteld zien.

“Het is inderdaad zo dat we op vandaag geen garantie op succes kunnen bieden. Tot onze grote spijt hebben we dan ook beslist de beurs te verplaatsen naar 2 & 3 oktober 2021”, aldus Veerle Tuytschaever in een communicatie email naar de betrokkenen.

De uitvaartsector is permanent in beweging met vaak nieuwe trends, alsook aangepaste reglementeringen die elkaar opvolgen. Funeral Expo is de officiële internationale vakbeurs van de begrafenisondernemer, voor de begrafenisondernemer, in het hart van Europa.

Foto: Tours & Taxis

Lees ook: Taxi Expo gaat door ondanks zeer beperkende maatregelen

Funeral Expo 2020 afgelast
Print Friendly, PDF & Email