Print Friendly, PDF & Email

België beschouwt vanaf vrijdag 4 september héél Spanje met uitzondering van Tenerife als rode zone. Dat wil zeggen dat reizen niet mogelijk of toegelaten is. Dat werd eerder deze week bekend gemaakt door de Belgische overheid. Dit wil ook zeggen dat vanaf vrijdag 4 september de volgende regio’s en provincies een rode zone worden: Autonome regio Asturias; autonome regio Estremadure; autonome regio Murcia; autonome regio Valencia; provincies Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jaén, Málaga en Sevilla (autonome regio Andalusia); provincies Ávila, León, Palencia, Segovia en Zamora (autonome regio Castilla y Leon); provincies Albacete, Ciudad Real, Cuenca en Toledo (autonome regio Castilla-La Mancha); provincies Girona en Tarragona (autonome regio Catalonië); autonome regio Galicië; Fuerteventura, Gran Canaria en Lanzarote (autonome regio Canarische eilanden); Ceuta; Melilla ; El Hierro ; La Gomera ; La Palma.

De volgende regio’s in Spanje waren al eerder als rode zone uitgeroepen door België: Autonome regio Cantabrië; Autonome regio Aragón; autonome regio Balearen; autonome regio Baskenland; autonome regio Madrid; autonome regio Navarra; autonome regio La Rioja; provincië Almeria (autonome regio Andalusië); provincies Burgos, Soria, Salamanca en Valladolid (autonome regio Castilla y Leon); provincie Guadalajara (autonome regio Castilla-La Mancha); provincies Barcelona en Lleida (autonome regio Catalonië). Je mag dus vanaf 4 september niet meer vanuit België naar Spanje reizen. België geeft Tenerife een oranje reisadvies (verhoogde waakzaamheid).

Touroperator TUI in België heeft nog ongeveer 6600 Belgische toeristen in Spanje zitten. Daarvan hebben zo’n 4600 toeristen alleen een vliegticket en zo’n 2000 toeristen een pakketreis. Tui gaat tussen donderdag 3 september en donderdag 10 september Belgische toeristen in Spanje ophalen uit alle regio’s behalve Tenerife en terugbrengen naar België. Alle vluchten gaan gewoon door zoals gepland stonden. 

Lees ook  Pechvlucht voor Belgen: twee dagen vertraging door technische problemen

TUI is verantwoordelijk voor de repatriëring van de 2000 pakketreizigers die tot langer dan 10 september in Spanje zouden blijven, zij moeten hun reis onderbreken.dit meldt nieuwsblad.be. De toeristen met een losse ticket en die tot langer dan 10 September in Spanje zouden blijven kunnen mee met 1 van de al geplande vluchten als er plek is, tot 10 september. Vanaf 11 september vliegt Tui niet meer vanuit België naar Spanje tot zeker 22 september.

Lees ook: Vakbeurs Funeral Expo 2020 uitgesteld naar volgend jaar