Het reisadvies voor de Griekse eilanden wordt dinsdag aangepast van code geel naar code oranje. De grote vraag is nu: kunnen we in de herfstvakantie wel naar Griekenland op vakantie? Dit is een vraag waar niemand antwoord op heeft en we zullen moeten afwachten. Reis alleen naar deze eilanden als het echt noodzakelijk is, dus niet voor een vakantie. Dit staat op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken (Nederland wereldwijd). Reizigers die van de Griekse eilanden terugkomen worden dringend geadviseerd om 10 dagen in quarantaine te gaan. Het aantal mensen dat besmet is geraakt met het coronavirus tijdens hun vakantie op een van de Griekse eilanden is flink gestegen. Dit heeft gevolgen voor het reisadvies voor de Griekse eilanden. Het Griekse schiereiland Peloponnesos en het Griekse vaste land blijven wel code geel.

‘De huidige reisadviezen maken zonvakanties komend najaar nagenoeg onmogelijk. Ik vind het vreselijk om te zien dat nu ook de vakantiegangers in Griekenland getroffen worden. Zij, maar ook wij zijn overvallen door dit reisadvies. Een heel nare verrassing, te meer daar er vanuit de ons omringende landen gewoon naar Griekenland kan worden gereisd’, stelt Arjan Kers van TUI Nederland in dagblad De Stentor.

Mensen die naar Griekenland afreizen moeten er rekening mee houden dat ze een Passenger Locator Form (LPF) moeten invullen. Dit moet uiterlijk 24 uur voor aankomst in Griekenland worden ingevuld. Dit formulier kan worden gedownload op de website Nederland wereldwijd. Als dit formulier is ingevuld krijg je een QR-code die je nodig hebt om Griekenland binnen te komen. Zonder deze QR-code kom je Griekenland niet binnen. In heel Griekenland geldt vanaf 29 juli de verplichting om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, in alle winkels, banken, taxi’s, liften en alle andere publieke en openbare ruimten. Je riskeert een boete van EUR 150,- als je geen mondkapje draagt.

Lees ook: Touroperator TUI gaat Belgische toeristen ophalen

Print Friendly, PDF & Email