PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Lufthansa en CENTOGENE trekken positieve conclusies


Vorige week eindigde de zomervakantie in de laatste Duitse deelstaat, Baden-Württemberg. Aan het einde van de zomer stellen CENTOGENE en Lufthansa een positieve tussentijdse evaluatie op een van de testcentra op Duitse luchthavens. Sinds eind juni bieden de partners gezamenlijk passagiers die vertrekken of aankomen vanaf Frankfurt Airport (FRA), maar ook mensen uit de regio, toegang tot snelle, betrouwbare tests op het SARS-CoV-2-virus. Dit eerste “walk-in” coronatestcentrum in Duitsland dient als blauwdruk voor een succesvol testconcept en helpt passagiers die vanuit risicolanden binnenkomen.

In de zomer van 2020 konden meer dan 150.000 passagiers op de luchthaven van Frankfurt worden getest met de zeer gevoelige SARS-CoV-2-PCR-test van CENTOGENE. Gemiddeld was in de afgelopen zes weken ongeveer één procent van de monsters positief. Meer dan 97 procent van de COVID-19-testresultaten werd in augustus 2020 in minder dan 24 uur digitaal naar de passagier verzonden. Passagiers die zich vooraf hadden aangemeld voor de test hoefden meestal maar zo’n 20 minuten te wachten voordat ze konden worden getest. De meesten uit Spanje, gevolgd door de VS, Turkije en Kroatië. Daarnaast werden voor vertrek bijna 50.000 passagiers getest, bijvoorbeeld om naar China of Dubai te reizen, waar een negatief testresultaat verplicht is voor binnenkomst. Ook de bevolking uit de regio maakte gebruik van het testcentrum. Sinds half augustus is op de luchthaven van Hamburg een ander testcentrum in gebruik.

In het testcentrum in Frankfurt werd de testcapaciteit uitgebreid en de ruimte voor het nemen van monsters vergroot om reizigers een gebruiksvriendelijke oplossing te bieden. Het testcentrum heeft nu een capaciteit van ongeveer 10.000 tests per dag, wat ook op bijzonder populaire tijden meer dan voldoende is. In de zomermaanden juli en augustus werden gemiddeld zo’n 4.500 testen per dag uitgevoerd. Het aanbod van CENTOGENE vormt een aanvulling op de bestaande openbare laboratoriumcapaciteiten van het gezondheidssysteem en verlicht hen.

Dankzij de uitbreiding kunnen passagiers van de Lufthansa Group nu ook gebruik maken van de Fast Lane-route in het CENTOGENE-testcentrum op de luchthaven van Frankfurt, waardoor wachttijden tot een minimum worden beperkt. Er zijn ook speciale fast lanes voor Lufthansa Group-statusklanten, zakenreizigers en eersteklasreizigers.

Passagiers kunnen de test uitvoeren in een bemonsteringscentrum in de directe omgeving van de hoofdterminal op de luchthaven van Frankfurt. Alle resultaten worden beschikbaar gesteld aan passagiers via een beveiligd digitaal platform en gekoppeld aan het vliegticket om een automatische bevestiging te garanderen voor reizigers die vliegen naar landen met overeenkomstige toegangsbeperkingen. Bovendien kunnen passagiers een identiteitsverificatiedienst kiezen die aan autoriteiten certificeert dat de testresultaten overeenkomen met de identiteit van de passagiers.

Foto rechts: Newsroom lufthansa

Lees ook: Reisadvies voor Griekse eilanden vandaag aangescherpt

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Coronatestcentrum
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Lufthansa en CENTOGENE trekken positieve conclusies

Geef een reactie