PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Reisadvies bepaalde delen in diverse landen weer aangepast


Langzaamaan kleuren steeds meer gebieden en landen weer van code geel naar code oranje. Vorige week kleurde de Griekse eilanden al van code geel naar code oranje. En ook verschillende delen van Frankrijk kregen vorige week een oranje reisadvies. De Nederlandse overheid heeft vandaag het reisadvies voor bepaalde delen in diverse landen in Europa weer aangepast van code geel naar code oranje. 

Het gaat om de regio Lissabon in Portugal, de Kantons Genève, Freiburg en Vaud in Zwitserland, de stad Praag in Tsjechië en de departementen l’Ain, Ille-et-Vilaine, Isère, Loire, Loire-Atlantique, Maine-et-Loire, Pas de Calais, Puy de Dôme, Pyrénées Atlantiques, Pyrénées Orientales en Tarn-et-Garonne in Frankrijk, de stad Kopenhagen en omgeving en de stad Odense in Denemarken en Hongarije is nu helemaal code oranje.

In al deze specifieke gebieden is de besmettingsgraad van het coronavirus enorm toegenomen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert u alleen naar deze oranje gebieden te reizen als dat echt noodzakelijk is. Vakanties worden dus afgeraden. Na een verblijf in deze gebieden moeten reizigers bij terug keer in Nederland 10 dagen thuis in quarantaine blijven. 

Ook heeft de Nederlandse overheid belangrijk advies aangepast voor het Italiaanse eiland Sardinië. Bij aankomst op het eiland Sardinië geldt dat alle reizigers (ook uit Nederland) een negatieve COVID-19 test (serologisch, moleculair of antigeen) moeten tonen. De test mag niet ouder zijn dan 48 uur. Ook moet iedere reiziger naar Sardinië zich 48 uur voor vertrek online registreren

Lees ook: Lufthansa en CENTOGENE trekken positieve conclusies

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Reisadvies bepaalde delen in diverse landen weer aangepast

Geef een reactie