Print Friendly, PDF & Email

Het nachttreinnetwerk is weer in opkomst in Europa. Lekker slapen in de trein en de volgende dag wakker worden op de plaats van bestemming. Vanaf December 2021 komt de nachttreinverbinding tussen Zürich (Zwitserland) en Amsterdam terug. Tot 2016 heeft deze nachttrein ook al gereden vanuit Nederland, maar dit was financieel niet rendabel.

De Zwitserse (SBB) en Oostenrijkse (ÖBB) spoorvervoerders hebben onlangs hun plannen in een persbericht naar buiten gebracht. Ook hebben ze allebei de bijbehorende intentieverklaring ondertekend. De Zwitserse en Oostenrijkse spoorvervoerders gaan samenwerken om het nachttreinnetwerk uit te breiden. Op deze manier versterken ze hun langdurige samenwerking op het gebied van internationaal personenvervoer.

Ze hebben laten weten dat er nieuwe nachttreinen zijn gepland vanuit Zwitserland naar Amsterdam, Barcelona en Rome. Ze willen het nachttreinnetwerk uitbreiden van 6 lijnen naar 10 lijnen. De Oostenrijkse en Zwitserse spoorvervoerders hebben zelf geen nachttreinrijtuigen en gaan ze dus leasen in Duitsland. 

De Nachtrein gaat vanaf december 2021 dagelijks rijden tussen Zürich- Bazel- Frankfurt- Keulen- Amsterdam. Ook gaat er in de toekomst een nieuwe lijn komen van Zürich via Bern, Brig, Domodossola naar Rome. En een lijn van Zürich via Bern, Lausanne, Genève naar Barcelona. Wanneer deze twee treinverbindingen gaan starten is nog niet bekend.

Vincent Ducrot, CEO van SBB, is ervan overtuigd dat de vraag naar treinreizen voor snelle dagverbindingen en nachttreinen zal blijven groeien. ‘Deze ontwikkeling is duurzaam en de vraag naar milieuvriendelijke en hulpbronnenbesparende mobiliteit zal blijven groeien’.

Lees ook: België zet Nederland op rood door stijging besmettingen

Lees ook  Europa: VVD waarschuwt voor spionagegevaar in Chinese auto's