Print Friendly, PDF & Email

Het is een totaal andere zomer geweest als andere jaren. Hopelijk is de zomer van 2021 anders. We hebben door de gevolgen van de coronacrisis niet kunnen gaan en staan waar we eigenlijk zouden willen. Vele vakanties liepen uit op een annulering. De coronazomer is voorbij. Na een zomer van thuisblijven, dag uitstapjes in eigen land, geklus in en rondom het huis, en het vele tuinieren verwacht het grootste deel van de Nederlandse vakantiegangers de zomer van 2021 weer normaal te kunnen reizen. 

Dat blijkt uit onderzoek van Vliegtickets.nlMeer dan de helft (54%) van de ondervraagden verwacht in de zomer van 2021 weer te kunnen reizen zoals voor het coronatijdperk, terwijl 36% verwacht dat dat zal afhangen van de beschikbaarheid van een vaccin. De verwachting van de zomer van 2021 is in ieder geval anders dan de realiteit van deze zomer. 66,9% geeft namelijk aan in Nederland te zijn gebleven. Bijna de helft van de ondervraagden (48,2%) bleef thuis, terwijl 18,7% elders in Nederland op vakantie ging.   

Minder leuke zomer  

Van de ondervraagden had meer dan 88% al een vakantie gepland. Slechts 12% van die mensen kon zonder problemen op vakantie vertrekken. De overige vakantieplannen gingen in het geheel niet door (53,6%) of moesten gewijzigd worden (22,8%). Liefst 62% ervaarde de zomer als minder leuk dan normaal. 

Lees ook: Taxibedrijven hebben het moeilijk ondanks derde steunpakket

Lees ook  Rapport: KiM licht tipje van de sluier op over verborgen kosten mobiliteit