Het aantal coronabesmettingen loopt in een rap tempo op. Maandag zijn tijdens een landelijke persconferentie de corona maatregelen door onze overheid weer aangescherpt. De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen. Deze aangescherpte maatregelen die nu zijn getroffen gaan zeker 3 weken gelden en daarna wordt opnieuw gekeken door onze overheid hoe het gaat. Minister President Mark Rutte maakte tijdens de persconferentie bekend dat winkelend publiek in de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag het advies krijgt een mondkapje te dragen. Hij zei ook dat het dragen van mondkapjes geen verplichting is, maar dat winkeliers wel klanten mogen weigeren die geen mondkapje willen dragen. Het CBR meldt op hun website dat vanaf woensdag 30 september in het hele land in alle publieke ruimten van het CBR een mondkapje gedragen moet worden. Deze regel geldt voor cursisten, rij-opleiders, examenkandidaten en CBR-medewerkers, ofwel iedereen die binnenkomt in het CBR-gebouw. Bezoekers krijgen een mondkapje bij binnenkomst in het gebouw, verstrekt door het CBR. Zodra de kandidaat binnen aan de examentafel zit, mag het mondkapje af. Het dragen van een mondkapje was al normaal tijdens het praktijkexamen.

Veiligheid bij examencentra CBR, voor iedereen geldt:

  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten of koorts hebt. Doe dit ook als één van je huisgenoten dit heeft.
  • Blijf 10 dagen thuis als je net in een gebied bent geweest dat op het moment van je verblijf ‘code oranje’ had.
  • Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en onze medewerkers.
  • Volg de instructies op de locatie en van de medewerkers op.
  • In elk CBR-gebouw draag je een mondkapje. Dit krijg je bij de ingang van ons. Op je plek in de examenzaal of cursusruimte kun je het mondkapje afdoen.
  • Kom alleen naar de locatie. Een eventuele begeleider, bijvoorbeeld een familielid, wacht buiten het pand.
  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
  • Vóór de start van je examen, rijtest of onderzoek stellen wij vragen over je gezondheid. Hiermee bepalen we of je examen, rijtest of onderzoek door kan gaan.
Lees ook  Betere inschatting rijvaardigheid leidt tot efficiënter CBR

Lees ook: Reisadvies België aangepast van code geel naar oranje

Print Friendly, PDF & Email