Print Friendly, PDF & Email

De gevolgen van de coronacrisis hakt er bij veel bedrijven hard in, zo ook bij de horeca. Sinds afgelopen maandag zijn de regels voor de horeca weer aangescherpt. In Den Haag meldt de gemeente via een persbericht dat de tijdelijke, grotere terrassen ook na 1 november kunnen blijven staan. Dat maakte het Haagse stadsbestuur bekend. Eerder dit jaar gaf Den Haag horecaondernemers meer ruimte door een terrasuitbreiding van 25% toe te staan. Die tijdelijke regeling is nu verlengd tot 1 mei 2021. Overkappingen worden ook toegestaan. Zo krijgen horecaondernemers in de herfst- en wintermaanden extra ruimte om de capaciteit die ze als gevolg van de coronamaatregelen binnen kwijt raken, buiten te exploiteren. 

Wethouder Hilbert Bredemeijer (Buitenruimte):

Mede dankzij de grotere terrassen in de zomer heeft een flink aantal horecagelegenheden in Den Haag de inkomsten nog enigszins op peil kunnen houden. Die extra plekken in de buitenlucht willen we ook het komend seizoen weer bieden. Hopelijk lukt het de horecaondernemers om met deze grotere terrassen ook te overwinteren’.

Wethouder Saskia Bruines (Economie):

‘In de herfst- en wintermaanden wordt opnieuw veel van horecaondernemers gevraagd. Er wordt door velen hard gewerkt en met veel creativiteit. Ik vertrouw erop dat we er samen in slagen om veilig en verantwoord te kunnen genieten. Zowel in de zaak, als op het terras’.

Voldoen aan voorwaarden

Horecaondernemers worden wel gevraagd een vergunning aan te vragen voor het grotere terras vanaf 1 november. Dat is belangrijk zodat ook de belangen van bewoners kunnen worden meegewogen en het voor handhavers bij excessen eenvoudiger is op te treden. Ook de terrasoverkappingen die de gemeente toestaat, moeten voldoen aan voorwaarden. Dit heeft ermee te maken dat het winterseizoen extremere weersomstandigheden kent dan de zomer. Daarnaast geldt de belangrijke regel dat de overkappingen aan minimaal drie kanten open moeten zijn zodat er voldoende ventilatie is. Hopelijk kunnen de horecaondernemers met het blijven staan van deze grotere terrassen hun schade een klein beetje beperken.

Lees ook: Landelijke maatregelen tegen het coronavirus van kracht