De Gentse taxisector krijgt tot 1 januari 2022 om haar nieuwe voertuigen ‘zero-emissie’ geschikt te maken. Dat blijkt uit documenten die deze maand worden voorgelegd aan de gemeenteraad. In de eerdere plannen moest elke nieuwe ingeschreven taxi in Gent vanaf 1 januari 2021 een elektrische wagen zijn. Door de huidige omstandigheden is dit niet haalbaar. De taxisector in Gent krijgt een jaar uitstel voor de verplichte elektrificatie van een deel van haar wagens. Dat blijkt uit stukken die het Nieuwsblad kon inzien afgelopen week.

premie

Elektrische mobiliteit is voor de Vlaamse stad Gent zonder twijfel een belangrijk onderdeel van het mobiliteitssysteem van de toekomst. In de stad leveren schonere voertuigen twee onmiddellijke voordelen op: gezondere lucht en een stillere omgeving. Daarom subsidieert de Stad Gent ook de aankoop van elektrische taxi’s.
Voor de subsidie komt een rechtspersoon of een natuurlijk persoon in het bezit van een Gentse taxivergunning in aanmerking. Er is een premie van 3.000 euro per elektrische taxi te krijgen van de Stad. 

In Gent werken taxi’s met een basistarief. Daarnaast zijn er ook forfaitaire prijzen vastgelegd voor lange ritten naar luchthavens of andere steden. Met het taxicharter willen we samen met de taxi-exploitanten en hun chauffeurs een positief beeld creëren van de Gentse taxi’s.

Lees ook: Gentse taxichauffeurs gaan voorzichtig terug aan de slag

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
V-Tax Gent
Gentse editie
Print Friendly, PDF & Email