Print Friendly, PDF & Email

Gentse taxichauffeurs stopten in maart uit eigen beweging hun diensten en vroegen de hinderpremie aan. Door het wegvallen van de Gentse restaurants en hotels waar zij afhankelijk van zijn en het vervoer naar de verschillende luchthavens wat volledig opdroogde was doorwerken geen optie door de opkomende coronacrisis.

Ook V-Tax, het grootste taxibedrijf van Gent, besliste eveneens om haar taxi’s niet meer te laten uitrijden en was daarmee een van de eerste die haar diensten stopte door de coronacrisis. De voornaamste reden was omwille van de beperkte ruimte in een taxi. Ondanks deze ruimte niet is veranderd is het Gentse V-Tax een van de eerste bedrijven die de diensten wil hervatten. Volgens zaakvoerder Koen Van Cauwenberge gaat het daarbij enkel om ritten met een essentiële verplaatsing.

blijf allemaal in uw kot

De Gentse Horeca is nog niet opnieuw opgestart en bewoners verkeren nog steeds in een ‘lock-down’. Veel extra klanten gaan de taxibedrijven niet aantreffen, behalve een aantal bedrijven in de Gentse kanaalzone die deze week ook hun werkzaamheden hervatten. Het taxibedrijf Volkswagen Taxi (V-Tax) lag sinds het ontstaan bij André Martens nooit eerder stil. Eind jaren 80 liet zaakvoerster Monique Martens het bedrijf flink uitgroeien. Zij stond begin jaren 90 aan de wieg van de eerste automatisering van het bedrijf. Naast V-Tax was ook het verhuurbedrijf V-Rent aan de Overpoortstraat in de Gentse studentenwijk zeer populair. 

voor Jan en alleman

Ook Max Mobiel start gedeeltelijk terug op, om werknemers naar essentiële bedrijven in de Gentse haven te brengen. Na een dikke maand inactiviteit start Max Mobiel dinsdag 21 april zijn activiteiten gedeeltelijk en voorzichtig terug op. In eerste instantie gaat de focus naar 2 trajecten binnen de Gentse Zeehaven. Alle andere trajecten blijven voorlopig “on hold”.

Lees ook: De LEZ droom van Watteeuw komt uit. Blijf in uw kot!