De zaken gaan heel goed bij PostNL, de post en pakketbezorger bracht gisteren zijn resultaten naar buiten. Medewerkers hebben hard moeten werken in deze drukke maanden. Door de gevolgen van de coronacrisis zijn veel mensen thuisgebleven en gingen veel mensen alleen voor noodzakelijke dingen naar de winkel. Veel bedrijven hebben zwaar te lijden gehad en lijden nog onder de gevolgen van de coronacrisis, dit is bij PostNL gelukkig niet het geval. PostNL heeft juist door de gevolgen van de coronacrisis goede zaken gedaan de afgelopen maanden. Omdat veel mensen niet naar de winkels gingen en liever thuisbleven en dus alles online bestelden was het superdruk bij PostNL met het bezorgen van pakketjes.

‘Herna Verhagen, CEO van PostNL zei: ‘Onze financiële positie is aanzienlijk verbeterd dankzij de sterke operationele resultaten en de sale-en-leaseback transactie die we onlangs hebben aangekondigd’.

Ze verwachten over 2020 een winst van maar liefst 175 miljoen euro. Hierdoor kan waarschijnlijk ook weer dividend uitgekeerd worden aan aandeelhouders over 2020. De medewerkers die een voltijd dienstverband hebben boffen ook, zij krijgen van hun werkgever een extraatje uitgekeerd van 250 euro netto. Dit als beloning en waardering voor het harde werken tijdens deze coronacrisis. De vraag is nu natuurlijk hoe de laatste drie maanden van dit jaar nog gaan lopen wat betreft de coronacrisis

Het doet mij goed om aan te kondigen dat we verwachten om dividend te kunnen uitkeren over 2020. Dit is een reflectie van de voortgang die we boeken met onze succesvolle transformatie naar een e-commerce logistiek en postaal bedrijf’, aldus: Herna Verhagen, CEO van PostNL.

Lees ook: Stakingsaanzegging voor vrijdag van drie vakbonden bij De Lij

Print Friendly, PDF & Email