België is het land van de saloncondities tijdens het jaarlijkse autosalon te Brussel. Vandaag maakte Febiac bekend dat het autosalon in Brussel in 2021 niet daar zal gaan en nu reeds uitgesteld werd naar 2022. Slechts nieuws voor automobilisten en autodealers die het salon bij uitstek als de plek zagen om de beste condities met elkaar tijdens de verkoop af te spreken.

Het salon mag dan niet het topsalon zijn waar grote automerken uitpakken met de wereldprimeurs, het is wel de uitgelezen plek om zaken te doen. Het nieuws zag je al maandenlang aankomen. Na de lockdown in het voorjaar is het uitstellen van de Brussels Motor Show een zoveelste tegenslag voor de autosector. Die houdt rekening met een terugloop van de omzet met 20 à 25 procent. Een nieuwe datum is wel alvast ingepland. De 99ste Autosalon van Brussel staat nu namelijk op de kalender voor 14 tot 23 januari 2022.

“Wij willen op geen enkele manier de veiligheidsmaatregelen en contactbeperkingen ondermijnen die de overheid van elke burger en elke organisatie verwacht”, aldus Pierre Lalmand, salondirecteur

Nadat de voorbije twee jaar internationale autosalons zoals Parijs, Frankfurt en Genève van de kalender verdwenen, groeide de hoop dat de Brussels Motor Show internationaal opnieuw aan belang zou winnen. Helaas gooit corona roet in het eten. Dat wil niet direct zeggen dat er paniek is bij de autodealers. Ook virtueel kan met aardige saloncondities geven, kwestie van creatief met de situatie omgaan.

Lees ook: Brussels Motor Show in de Paleizen van Brussels Expo

Lees ook  Taxichauffeurs trekken aan het langste eind met miljoenenclaim tegen Uber
Print Friendly, PDF & Email