De 98e editie van de Brussels Motor Show vindt van 10 tot 19 januari plaats in de Paleizen van Brussels Expo. Hoewel auto’s en gemotoriseerde tweewielers opnieuw bovenaan de affiche staan, blijven ook zachte en gedeelde mobiliteitsoplossingen niet achter: ze krijgen voortaan zelfs een voorkeurspositie zodat ze centraal komen te staan in het meest bezochte evenement van België.

De 98e editie van de Brussels Motor Show wijdt meer dan 95.000 vierkante meter aan auto’s, gemotoriseerde tweewielers en zachte en gedeelde mobiliteit en toont zich dus uiterst compleet. Alle traditionele autoconstructeurs hebben de oproep van de organisatoren beantwoord, net als bijna alle merken van gemotoriseerde tweewielers. Beter nog: we verwelkomen zelfs enkele nieuwe spelers op de markt, die voor het eerst deelnemen aan de Brussels Motor Show. Dat bewijst dat het Belgische evenement nog steeds de voornaamste protagonisten van de mobiliteit weet te verleiden.

“We zijn bijzonder trots dat we er opnieuw in geslaagd zijn een erg complete affiche samen te stellen,” vertelt een tevreden Pierre Lalmand, Salondirecteur bij FEBIAC, de Belgische en Luxemburgse Automobiel- en Tweewielerfederatie. 

Zeven Paleizen worden bezet door autoconstructeurs: zes daarvan zijn gewijd aan het algemene salon (Paleizen 3, 4, 5, 6, 7 en 10) terwijl Paleis 1 traditiegetrouw is voorbehouden aan de Dream Cars- tentoonstelling. De exposanten uit de wereld van de gemotoriseerde tweewielers beschikken opnieuw over Paleizen 8 en 9, terwijl ook de exposanten van #WeAreMobility een centrale plaats kregen op het salon: zij kregen de Patio tussen Paleizen 5, 8 en 9 toegewezen, waar ze gedurende de hele looptijd van het salon diverse zachte en gedeelde mobiliteitsoplossingen in de kijker zullen zetten.

“Doorheen de jaren blijft de Brussels Motor Show aan belang winnen bij onze exposanten, in die mate zelfs dat we onze bezoekers een uitgebreide lijst van wereldpremières, Europese premières en nationale premières kunnen bieden, die zonder twijfel tot de meest verleidelijke van de afgelopen jaren behoort.”

“Nadat ze bij twee edities gedurende een beperkte periode van vier dagen Paleis 10 mochten inpalmen, wilden we de exposanten van #WeAreMobility een betere zichtbaarheid geven,” legt Pierre Lalmand uit. “Daarom kregen ze een centrale plaats op de Brussels Motor Show en zullen ze gedurende het hele salon aanwezig zijn. Het mobiliteitslandschap ondergaat momenteel een nooit geziene revolutie. Nooit eerder was het aanbod aan motorversies zo gevarieerd en bestond er tegelijk zo’n brede waaier aan toepassingen en systemen om de stedelijke mobiliteit te bevorderen. Dat uit zich ook in de volledige naam van ons evenement: Brussels Motor Show: Auto, Moto, Mobility. Dat extra woord op onze affiche is dus geen toeval: we willen onze bezoekers een compleet overzicht van de mobiliteitsoplossingen bieden.”

De liefhebbers van luxewagens en exotische bolides blijven evenmin in de kou staan. De Dream Cars- tentoonstelling is intussen uitgegroeid tot een onmisbare aanvulling op het salon en krijgt opnieuw een centrale plaats op de Brussels Motor Show. De veertig podiumplaatsen in Paleis 1 krijgen voor de gelegenheid een lentefrisse toets. De meest prestigieuze autoconstructeurs onthullen er hun jongste creaties zij aan zij met enkele gepassioneerde ambachtslui.

“We zijn verheugd ook een Belgische vakman bij de Dream Cars-exposanten te mogen rekenen,” benadrukt Pierre Lalmand. “Het grote publiek kan namelijk kennismaken met de schitterende Krugger FD, een 100% Belgische auto, die van top tot teen werd ontworpen en gebouwd door een enkele man: Fred Krugger, die zijn atelier in de provincie Luik heeft. Een unieke auto in meer dan een opzicht, die hij graag aan het publiek voorstelt en waarvan wij zeker zijn dat hij heel wat aandacht zal trekken.”

De 98e Brussels Motor Show is voor het grote publiek toegankelijk van 10 tot 19 januari 2020, tussen 10.30 en 19.00 uur. Er zijn ook drie nocturnes tot 22 uur gepland op vrijdag 10, maandag 13 en vrijdag 17 januari. De prijs van een toegangsticket blijft ongewijzigd (15 euro). Voor elk bezoek op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 januari wordt echter een korting van 30 procent (5 euro) gegeven (Midweek-ticket, te bestellen via het online platform).

Om de zachte mobiliteit te promoten houdt de Brussels Motor Show eraan om de nadruk te leggen op het extra voordelige B-Excursion-ticket (50 procent korting op de kosten van het openbaar vervoer en 25 procent korting op de toegang tot de Brussels Motor Show) om naar het salon te komen. Bezoekers die met hun wagen naar de Brussels Motor Show komen, kunnen deze vanaf dit jaar achterlaten op de volledig vernieuwde Parking C met een gegarandeerde capaciteit van 10.000 plaatsen.

Salonorganisator FEBIAC hoopt opnieuw de kaap van de 500.000 bezoekers te ronden. In 2018 werden 542.566 bezoekers geteld, tegenover 442.111 voor editie 2019, die grotendeels in het teken van lichte bedrijfsvoertuigen stond.

Lees ook: Karlsruhe krijgt eerste Taxi & Ride-hailing Conference

Print Friendly, PDF & Email