De coronacrisis heeft een mega grote impact op de verschillende luchtvaartmaatschappijen. Het toerisme wereldwijd is enorm aangetast door de gevolgen van de coronacrisis. Veel vliegtuigen staan nog steeds aan de grond. Vanwege beperkte capaciteit op Schiphol parkeert KLM vanaf 28 oktober het komende winterseizoen twaalf vliegtuigen op Groningen Airport Eelde. Het gaat om twee Airbus A330- en tien Boeing 737-toestellen. Dit is nodig omdat KLM vanwege de gevolgen van de coronacrisis veel minder vliegt en er meer vliegtuigen ongebruikt aan de grond staan.

KLM zal aankomende winterdienstregeling minder vliegen in vergelijking met dezelfde periode in 2019. De dienstregeling voor het Europese netwerk in november is op dit moment rond de 49% van de capaciteit in 2019. KLM houdt al vanaf de start van het zomerseizoen 2020 een groot deel van de vloot aan de grond. Eerder al In maart dit jaar werd de Aalsmeerbaan op Schiphol gebruikt als parkeerplaats voor een aantal maanden.

Om de toestellen gedurende deze periode luchtwaardig te houden, voert KLM een actief parkeerprogramma uit, waarbij medewerkers van KLM Engineering & Maintenance periodiek inspecties uitvoeren. De vliegtuigen worden goed beschermd tegen onder andere weersinvloeden. Daarnaast stelt het programma KLM in staat om de vliegtuigen weer snel inzetbaar te maken wanneer dat weer mogelijk is. Dit meldt KLM op hun website.

Lees ook: Laatste landing voor KLM Queen of the Skies op Schiphol

 

software voor taxibedrijven
Lees ook  Luchtvaartmaatschappijen spannen kortgeding aan tegen overheid
Print Friendly, PDF & Email