PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Overname van Corendon door Sunweb van de baan


Sunweb Group zal niet doorgaan met de acquisitie van Corendon op basis van de voorwaarden in de koop- en verkoopovereenkomst. Sunweb bevestigt dat de Sunweb Group de overname niet zal voortzetten en dat het de SPA heeft beëindigd in overeenstemming met de voorwaarden. De reden hiervoor is dat er voor de zogenaamde “long stop date” niet kon worden voldaan aan de eisen om de transactie af te ronden. 

Sunweb Group en Corendon zullen als twee aparte bedrijven met verschillende aandeelhouders doorgaan. De verkopers van Corendon hebben Sunweb Group’s besluit aangevochten en de zaak zal nu worden herzien door de rechtbank van Amsterdam. Sunweb Group heeft vertrouwen in haar juridische positie en geeft deze verklaring enkel om correcte en feitelijke informatie te waarborgen aangezien de gerechtelijke procedure openbaar zal worden gemaakt.

Mattijs ten Brink: “Met de beëindiging van de overeenkomst kunnen beide organisaties zich volledig richten op hun belangrijkste prioriteiten. In de huidige crisis blijft Sunweb Group, als verantwoordelijke digitale vakantie-expert, toegewijd aan haar klanten en de gemaakte beloftes. Tegelijkertijd zullen we de gezondheid en veiligheid van onze passagiers blijven waarborgen, zodat ze zonder zorgen van hun toekomstige vakantie kunnen genieten. Als organisatie zullen we de huidige periode gebruiken om onze digitale agenda verder te versnellen. Ik ben verheugd dat onze kredietverstrekkers en aandeelhouders achter ons staan om ons door deze crisis te helpen, zelfs nu de COVID-19-crisis vermoedelijk zal voortduren”.

Hoewel het aantal grote touroperators zou teruggaan van drie naar twee, bleef er na de overname voldoende concurrentie over. Dat stelde de Autoriteit Consument & Markt (ACM), die goedkeuring gaf aan de overname. Naast Sunweb en Corendon is reisorganisatie TUI een grote concurrent en zijn er meerdere kleinere spelers die pakketreizen aanbieden en zo alternatieven bieden.

crisis gooit wellicht roet in het eten

COVID-19 heeft een aanzienlijke impact gehad op de hele reisindustrie. Sunweb Group is getroffen, maar heeft het voordeel een mix van zon- en skivakanties aan te bieden en dit met een asset light businessmodel, en lage vaste kosten, omdat het geen vliegtuigen of hotels bezit en haar pakketten rechtstreeks online verkoopt aan de consument. Deze karakteristieken, in combinatie met sterke partnerships en blijvende steun van haar aandeelhouders en kredietverstrekkers, zorgen ervoor dat Sunweb Group sterk staat ondanks de moeilijke marktomstandigheden.

Bijna anderhalf jaar geleden werd de procedure opgestart om toestemming te krijgen van de mededingingsautoriteiten. Die toestemming kwam er twee weken geleden maar nu weigert Sunweb verder te gaan. De rechter zal zich nu moeten buigen over een deal waarin dit soort calamiteiten als een pandemie wellicht niet in de ontbindende factoren is opgenomen. 

Sunweb Group doet deze aankondiging nu, omdat de verkopers van Corendon de situatie openbaar zullen maken door het initiëren van een kortgeding. Sunweb Group wil daarom haar stakeholders op een transparante manier informeren.

Lees ook: Minnelijke schikking Sunweb spant de kroon

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Corendon
Corendon Village Hotel Amsterdam
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Overname van Corendon door Sunweb van de baan

Geef een reactie