PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Gekoeld vliegtuigtransport voor COVID-19 vaccins


KLM

Vanaf maart dit jaar zet de cargodivisie van Air France KLM alles op alles om haar wereldwijde luchtvrachtnetwerk in stand te houden als onderdeel van vitale vrachtstromen. Zo konden en kunnen zorginstellingen en particulieren tijdens de COVID-19 pandemie beschikken over medicijnen, medische apparatuur en persoonlijke beschermingsmiddelen en andere kritieke producten. Nu dient zich een volgende logistieke uitdaging aan: de wereldwijde distributie van COVID-19 vaccins.

De verwachting is dat er wereldwijd ongeveer 15 miljard vaccins moeten worden verspreid. Veel van deze zullen bij zeer lage temperaturen moeten worden vervoerd. Het Pfizer-vaccin bijvoorbeeld moet diepgevroren worden bewaard (bij -70°C). Andere vaccins moeten worden gedistribueerd bij een constante temperatuur tussen +2 en +8°C graden Celsius. AFKLMP Cargo heeft hiervoor met haar partners logistieke oplossingen bedacht om de kwaliteit van de vaccins in de hele distributieketen te kunnen waarborgen en is er klaar voor. Dit meldt KLM op hun website middels dit persbericht.

Het zicht op de komst van een COVID-19 vaccin is heel goed nieuws. Het brengt tegelijk een nieuwe uitdaging met zich mee; snel en veilig wereldwijd vervoeren van miljarden vaccins. Daar zijn wij klaar voor en dat is te danken aan collega’s en partners die hier gezamenlijk hard aan hebben gewerkt. Eerder mocht KLM al bijdragen aan de luchtbrug voor een goederenstroom van circa 90 miljoen mondkapjes, beschermende kleding en beademingsapparatuur. Nu gaan we het vaccin veilig en snel naar Nederland en de rest van de wereld brengen. Ik ben er trots op dat onze Cargo collega’s deze complexe en verantwoordelijke taak gaan uitvoeren”, aldus Pieter Elbers, president-directeur KLM.

Lees ook: Kabinet is het eens met de hervormingsplannen KLM

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Pitane Driver Tikkie
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Gekoeld vliegtuigtransport voor COVID-19 vaccins

Geef een reactie