Print Friendly, PDF & Email

Afgelopen week werden de chauffeurs van De Lijn op een toffe en originele manier bedankt door de collega-chauffeurs van de autocarfederatie FBAA voor de uitstekende samenwerking, goede verstandhouding en hartverwarmende teamspirit. Bij de start van het nieuwe schooljaar werd het drukker op de bussen en trams van De Lijn. Ondanks de maximale inzet van alle vervoercapaciteit en het herbekijken van de rittenschema’s bleek dit helaas onvoldoende.

Daarom besloot minister Lydia Peeters om een samenwerking met autocarbedrijven op te zetten. Deze samenwerking startte op maandag 5 oktober. Vanaf dan reden privébussen achter de bussen van De Lijn, ze volgen dus dezelfde route en stopten aan dezelfde haltes. Pas als het op onze voertuigen druk begon te worden, nam je een autocar. Je herkent ze gemakkelijk aan het label ‘versterkte rit’.

Voor de herfstvakantie reden er al 211 autocars ter versterking. Vanaf 16/11, na de herfstvakantie, kwamen er nog eens 164 bij. Dat brengt het totaal op 375 extra autocars per dag, goed voor zo’n 722 ritten.

“De collegialiteit en teamspirit van De Lijnchauffeurs verdienen een pluim!”, vertelt een woordvoerder van de Fbaa. "Omwille van corona helaas geen handshake, geen high five of knuffel, maar wél een leuke sticker op de autocars en een ‘dikke duim’ voor de chauffeurs."

De Federatie van de Belgische Autobus- en Autocarondernemers (FBAA) is de enige Belgische beroepsvereniging in de sector van het bezoldigd collectief personenvervoer over de weg. Ze telt 350 leden en vertegenwoordigt 12.000 arbeidsplaatsen. 

Lees ook: De Lijn en partners wachten met stedelijk autonoom vervoer

Lees ook  Qbuzz: dieselbussen voor Fries busvervoer wekken verbazing