Print Friendly, PDF & Email

RRReis is het overkoepelende merk voor het regionale openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. In de regio IJssel-Vecht is Keolis de eerste vervoerder die vanaf 13 december 2020 het busvervoer verzorgt onder de naam RRReis. De drie provincies werken samen in de aanbesteding van het bus- en treinvervoer. Door de gezamenlijke aanbesteding moet het busvervoer beter aansluiten op reizigersstromen in de provincies. 

Vanaf 13 december rijden er zo’n 250 nieuwe elektrische bussen in de regio IJssel-Vecht. De elektrische bussen zijn stiller, schoner en duurzamer en zien er anders uit dan de bussen van Syntus Gelderland en Syntus Overijssel die nu nog in de regio rijden. RRReis is vanaf 13 december de nieuwe naam voor het openbaar vervoer in jouw regio. En bij een nieuwe naam hoort ook een nieuwe uitstraling.

In de bussen zijn veel moderne snufjes verwerkt. Er zijn dubbele informatieschermen aanwezig. De schermen tonen reizigers actuele reisinformatie en updates over het openbaar vervoer in de regio. Verder zijn de bussen voorzien van wifi en usb-oplaadpunten. De bussen worden verwarmd door infraroodverwarming die is verwerkt in het plafond. Bij het in- en uitstappen bij de achterdeur knipperen automatisch lampen. Groen bij het instappen en rood als de deuren sluiten. In de bus is het mogelijk om een kaartje te kopen via pinpas, creditcard en contactloos met bijvoorbeeld je smartphone of smartwatch. 

De provincies Gelderland en Overijssel en vervoerder Keolis vinden het belangrijk dat de bussen voor alle reizigers toegankelijk zijn. Alle nieuwe, elektrische bussen beschikken over een elektrische rolstoelplank bij de achterdeur die automatisch in- en uitschuift. De buschauffeur bedient de plank vanuit de chauffeurscabine. Via een knop bij de buitendeur kan een reiziger aangeven dat hij/zij de rolstoelplank wil gebruiken. 

Lees ook  NS: Transvision en Trigion garandeert veilige reis tijdens spoorwerkzaamheden

Lees ook:  Topman Frank Janssen stapt in november op bij vervoerder Keolis