Een lichtpunt voor de Vlaamse ondernemingen wiens omzet minstens 60% is gedaald
in de periode van 1 oktober tot 15 november, als gevolg van de verstrengde coronamaatregelen van oktober. Zij kunnen nu een steunaanvraag indienen die valt onder het “Nieuw Vlaams beschermingsmechanisme BIS”. Bovendien heeft de Vlaamse regering intussen ook het “Vlaams beschermingsmechanisme TER” goedgekeurd, voor de periode 15/11 – 31/12 als een van de steunmaatregelen.

De Federatie van Belgische autobus- en autocarondernemers FBBA is verheugd dat de regering haar steun voor de ondernemingen uit de touringcarsector verlengt tot het einde van dit jaar. Dat zal de bedrijven zeker helpen om deze periode te overbruggen, en na de crisis opnieuw transport en reizen te verzorgen voor scholen, verenigingen en bedrijven. De sector is zwaar geraakt door de coronacrisis. 

BlaBlaBus pas in de lente terug

De bussen van BlaBlaBus zullen ten vroegste in de lente van 2021 weer beginnen rijden in Europa. De ritten waren al eens stilgelegd tijdens de lockdown in maart-april, maar tijdens de zomer reden de bussen weer uit. Sinds 2 november liggen de activiteiten weer stil. Tijdens de winter zal de onderneming zich concentreren op de autodeeldienst BlaBlaCar. BlaBlaBus is de opvolger van het vroegere Ouibus. Dat filiaal van de SNCF werd door BlaBlaCar overgenomen. In juni vorig jaar deed BlaBlaBus zijn intrede in België.

geen zelfrijdende bussen

Voorlopig zal men ook gen zelfrijdende bussen zien in de steden. De Lijn zet niet door met haar project rond stedelijk autonoom vervoer. De maatschappij voor openbaar vervoer had een haalbaarheidsstudie gevoerd over zelfrijdende bussen in de steden. Er werden ook al onderhandelingen opgestart met potentiële constructeurs.

Lees ook: Autocarfederatie FBAA stuurt dikke duim naar De Lijn

Dikke duim autocarchauffeurs
Print Friendly, PDF & Email