Print Friendly, PDF & Email

Uitvaartbedrijf Yarden heeft bij het gerechtshof in Leeuwarden alsnog een overwinning geboekt in de zaak rond de naturapolissen. Volgens de rechters mag Yarden toch de voorwaarden voor 390.000 verzekerden eenzijdig inperken in de zaak tegen de naturapolissen die was aangespannen door negentien verzekerden. Het bedrijf was eerder in financiële nood gekomen en kon niet meer aan de verplichtingen op grond van deze verzekeringen voldoen.

overname

Deze uitspraak is een opsteker voor het noodlijdende Yarden. Na een uitspraak dinsdag van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in deze naturapolissen zaak gaat de uitvaartcoöperatie wellicht opnieuw op zoek naar een koper. Toch is de overwinning voor Dela nog geen voldongen feit en wijst er op dat het om een uitspraak in kort geding gaat en dat de uitgebreide bodemprocedure nog niet van de baan is.

Vorig jaar ontstond grote ophef toen uitvaartverzekeraar Yarden de rechten van haar pakketpolishouders plotseling afwaardeerde. Een aantal verzekerden had toen een kort geding gestart om de poliswijziging ongedaan te maken. Mobiliteit bij uitvaartvervoer zoals de rouwwagen of de volgwagens voor de familie kunnen daardoor plots een stuk duurder uitvallen dan verwacht.

Het uitvaartbedrijf van Yarden verzorgt de begrafenissen en crematies van haar pakketpolishouders. De zaak gaat over de oude pakketpolissen die dekking bieden voor een complete begrafenis of crematie. Yarden wilde de polisrechten per 2020 afwaarderen en bevriezen. 

Lees ook: Uitvaartpolis Yarden blijkt tegen te vallen voor verzekerden