Moeilijke tijden vragen om slimme oplossingen. De coronacrisis heeft de taxisector behoorlijk opgeschud. Veel taxichauffeurs hebben de sector verlaten, een andere baan gezocht en vaak gevonden. Anderen hebben de situatie aangegrepen om hun diensten aan te bieden bij verschillende opdrachtgevers waardoor extra werk kan worden aangenomen. Daarbij willen taxichauffeurs gebruikmaken van één app om al hun ritten te boeken en tevens de klant te laten betalen via diverse betaalsystemen inclusief het sturen van een Tikkie. 

rijden voor meerdere centrales

Vaak is het rijden voor verschillende taxicentrales, ook wel Multi centrale genoemd, een technische opdracht omdat de boordcomputer werd gekoppeld aan een vaste basis. Het Eindhovense softwarebedrijf  Censys BV  kwam eerder op de markt met een handige chauffeursapp die simultaan met de BCT kan gebruikt worden. Met de Pitane Driver app was het reeds mogelijk om met behulp van een pincode de wagen te koppelen aan een taxicentrale. 

Met de nieuwste versie 2.0.3 die werd voorzien van een nieuwe moderne ‘look’, kan men nu in de Pitane Driver App meerdere profielen aanmaken en gemakkelijk met een simpele ‘swipe‘ veranderen tussen centrales of opdrachtgevers.  Zo kunnen taxichauffeurs rijden voor verschillende taxicentrales en zelfs hun diensten aanbieden aan andere bedrijven zoals een pakketdienstDe Pitane Driver App is gratis te downloaden voor zowel Android via Google Play en iOS via de AppStore. Het enige wat je nodig hebt is een pincode van de centrale waarvoor je wil rijden en binnen een paar minuten ben je aan de slag.

technische interface

De Pitane Driver App kan tevens worden gebruikt met eigen software systemen omdat hij communiceert via een open API. Hiervoor werd zelf een integratie gemaakt met de nu als een standaard ontwikkelde TOMP-API (Transport Operator to Mobility Provider-Application Programming Interface). Dit is een gestandaardiseerde en technische interface tussen MaaS-dienstverleners en vervoerders. De nieuwe Pitane Driver App is eveneens geschikt voor de Vlaamse markt en koppelt realtime aan Chiron, de database van de Vlaamse overheid.

Lees ook: Movi+ koppelt met succes Pitane Driver App aan Chiron

Pitane Driver
taxichauffeur rekent af met een Tikkie in Pitane Driver App
Print Friendly, PDF & Email