Het enorm aantal positieve testen met de gemuteerde versie van het coronavirus zorgt in het Verenigd Koninkrijk en ver daarbuiten voor een hoop paniek. Deze gemuteerde versie zou volgens de Britse regering 70 procent besmettelijker zijn dan de andere varianten, aldus Nu.nl. Sinds gisteren is een vliegverbod ingesteld van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland door onze overheid. Deze maatregel is genomen op advies van het RIVM, deze maatregel geldt zeker tot 1 januari. 

Dit is gisteren bekend gemaakt in een brief aan de Kamer. Ook kunnen reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk niet meer met de ferry en de trein naar ons land komen. Dit zorgt voor een hoop gestrande reizigers in de Engelse havens. De veerdiensten vanuit Newcastle, Harwich en Hull naar IJmuiden, Hoek van Holland en Rotterdam zijn stilgelegd. In Dover staan al dagen enorme rijen met vrachtwagens.

De scheepvaart van goederen en het vrachtverkeer naar Nederland is hierbij uitgezonderd, het geldt enkel voor vervoer van passagiers. Frankrijk sluit de grenzen volledig voor 48 uur en laat alleen goederenvervoer toe als de lading niet wordt begeleid door mensen, dit zorgt ook weer voor problemen van de aanvoer van goederen. Het kabinet is aan het kijken om Nederlanders die nu vastzitten in het Verenigd Koninkrijk waar mogelijk is bij te staan. 

Steeds meer landen om ons heen weren vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk om verspreiding van deze nog besmettelijkere versie in te perken. Onder andere Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Ierland, Bulgarije, Canada, Argentinië, Chili Israël, Polen en Denemarken accepteren geen vluchten meer vanuit het Verenigd Koninkrijk of hebben strenge restricties opgelegd voor het VK meldt de NOS op hun website. Er is vandaag een crisisberaad in de EU over deze besmettelijke corona variant

Lees ook: Verbod vliegverkeer passagiers vanuit Verenigd Koninkrijk

Print Friendly, PDF & Email