Rijscholen en hun leerlingen zijn ook weer flink getroffen door de gevolgen van de momenteel geldende lock down. Rijscholen kunnen hun werk niet uitoefenen en leerlingen kunnen niet meer lessen of een examen afleggen. Deze lock down geldt van 15 december tot en met 19 januari. Alle examens en toetsen en rijtesten die door de Lock down niet door kunnen gaan kunnen tot 31 maart 2021 ingehaald worden. Van 15 december tot en met 19 januari zouden 190.000 toetsen, examens en rijtesten gedaan worden, deze moeten dus allemaal uitgesteld worden. 

Voor deze 190.000 toetsen, examens en rijtesten zijn speciale plekken gereserveerd in een reserveringssysteem, die sinds 18 december weer geopend is. Er zijn al ruim 40.000 examens uitgesteld sinds 15 december, hiervan is 65 procent opnieuw gereserveerd. De toetsen, examens en rijtesten die al gepland stonden na 19 januari, gaan wel gewoon door, deze kunnen kosteloos verzet of geannuleerd worden mocht dit nodig zijn. Dit meldt het CBR op hun website.

Vandaag maakte Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) bekend op de website van de Rijksoverheid dat theorie-examens voor het rijbewijs waarvan de geldigheid verloopt tussen 1 januari 2021 en 1 mei 2021 langer geldig blijven. Ook de theorie- en praktijkexamens voor logistieke beroepen, zoals vrachtwagenchauffeurs, blijven langer geldig. Examens die tussen 1 januari 2021 en 1 mei 2021 hun geldigheid zouden verliezen, blijven nu tot 1 oktober 2021 geldig. 

Omdat sommige mensen als gevolg van de coronacrisis niet konden voldoen aan de eisen voor het verlengen van het rijbewijs werd eerder dit jaar deze regel al ingevoerd en dat leidde tot een verlenging van de geldigheid van rijbewijzen die zijn verlopen in de periode van 1 februari tot 30 november. Mensen die een rijbewijs hebben die in deze periode verloopt, mogen negen maanden langer doorrijden. Dit geldt ook voor beroepschauffeurs waarvan het getuigschrift van vakbekwaamheid (code95) voor 1 december verliep.

Lees ook: Overzicht van een jaar waarin mobiliteit stil kwam te staan

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Je kunt Pitane Blue ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email