Na het recente aanbod van EasyJet om de Britse regering te helpen, wordt het cabinepersoneel van EasyJet gerekruteerd om de NHS (National Health Service) te ondersteunen als onderdeel van de essentiële landelijke inspanning om het Coronavirus-vaccin te verspreiden. De luchtvaartmaatschappij schreef in november de Britse premier aan om de regering te steunen bij haar inspanningen om deze winter het nationale vaccinatieprogramma Covid-19 uit te voeren. Met meer dan 3000 bemanningsleden die zijn getraind in eerste hulp, veiligheidsmachtigingen hebben en overal in het VK zijn gevestigd (in Londen, Bristol, Manchester, Liverpool, Edinburgh, Glasgow en Belfast), is het EasyJet cabinepersoneel goed gepositioneerd om de NHS in het hele land te ondersteunen met het vaccinatieprogramma.

Aangezien EasyJet als gevolg van de pandemie een gereduceerd schema blijft hanteren, beschikt hun ploeg die met verlof is over de ideale vaardigheden om te kunnen helpen bij het verlenen van de broodnodige ondersteuning aan de NHS bij het uitrollen van het Covid-19-vaccin. Bemanning die zich aanmelden, zullen snel benaderd worden om volledig gekwalificeerd te worden in het toedienen van een vaccin bij NHS-vaccinatiecentra in het hele land. Zij zullen online trainingen en immunisatietrainingen op locatie volgen om volledig gekwalificeerd te worden in het toedienen van het vaccin.

Vorig jaar werkte de luchtvaartmaatschappij samen met de NHS om vrijwilligers te werven onder haar eerste hulp getrainde cabinepersoneel. Dit om de klinische diensten in de NHS Nightingale-ziekenhuizen rechtstreeks te ondersteunen en luchtvaartpersoneel vrijwilligerswerk te laten doen als NHS-hulpverleners. Het cabinepersoneel en de piloten van EasyJet hebben ook vrijwilligerswerk gedaan om de NHS te ondersteunen via Project Wingman. Zij boden welzijnsondersteuning aan eerstelijns klinisch personeel dat strijdt tegen de coronaviruspandemie in 85 ziekenhuizen in het hele land. De medeoprichter van het project, de recente EasyJet-kapitein Emma Henderson, heeft een MBE (Britse ridderorde) ontvangen voor haar leiderschap van het goede doel. Net als bij deze voorgaande programma’s wordt verwacht dat honderden EasyJet-bemanningsleden zich zullen aanmelden om de NHS te blijven steunen, nu om volledig gekwalificeerd vaccins toe te dienen. Dit meldt EasyJet op hun website.

Lees ook: EasyJet past handbagage beleid aan vanaf februari

Print Friendly, PDF & Email