Print Friendly, PDF & Email

Luchtvaartmaatschappij EasyJet, heeft onlangs aangekondigd in een persbericht dat haar beleid voor handbagage aan boord gaat veranderen vanaf 10 februari 2021. Het nieuwe beleid houdt in dat alle klanten alleen nog gratis één klein stuk handbagage (max. 45x36x20 cm) aan boord kunnen meenemen die onder de stoel voor je moet passen.

Klanten die een stoel vooraan of met extra beenruimte hebben geboekt, kunnen een extra grote handbagage (max. 56 x 45 x 25 cm) aan boord meenemen, die boven in het bagagevak moet passen. EasyJet Plus-kaarthouders en klanten met het FLEXI-tarief blijven ook voorzien van een extra grote handbagage bij hun boeking, afhankelijk van de ruimte aan boord.

De beperkte bergruimte boven in vliegtuigen heeft ervoor gezorgd dat klanten er niet altijd zeker van kunnen zijn dat ze hun handbagage bij zich hebben en dus voor degenen die zekerheid willen, is het boeken van een stoel vooraan of met extra beenruimte voldoende. Het nieuwe beleid zal ook de wachttijden tijdens het instappen en andere daarmee samenhangende vertragingen verminderen die optreden als gevolg van het plaatsen van overtollige handbagage in het ruim.

“Stiptheid is belangrijk voor onze klanten en we weten dat als ze hun koffers in het ruim bij de gate laten plaatsen vanwege de beperkte ruimte aan boord, dit vertragingen kan veroorzaken en ook voor hen kan het frustrerend zijn. Ons nieuwe beleid zal het instappen en de punctualiteit voor iedereen verbeteren en onze klanten zekerheid geven over wat ze aan boord bij zich hebben. Klanten die al een boeking hebben staan krijgen vanaf 10 februari het handsfree-product gratis aangeboden, zodat ze zonder extra kosten met hun handbagage kunnen reizen. Voor gezinnen blijven we een aantal opties bieden zodat ze gratis extra items kunnen meenemen, zodat gezinnen gemakkelijk en betaalbaar kunnen reizen als ze met ons vliegen”, aldus Robert Carey, Chief Commercial & Customer Officer bij EasyJet.

Lees ook  Doorrijden zonder pauze: de harde realiteit van een DHL pakketbezorger

Lees ook: Luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft weer meer vluchten

 

software voor taxibedrijven