Print Friendly, PDF & Email

HEMA en DHL opende onlangs in ruim 250 filialen een DHL pakketpunt om de toenemende druk op de pakketdienst te verlichten. Sinds de lockdown wordt er extreem veel online besteld, waardoor er ook meer pakketpunten nodig zijn om de toegenomen vraag aan te kunnen. HEMA en DHL werken al langere tijd samen om de online leveringen naar de klant te brengen.

De extra pakketpunten dragen er volgens DHL aan bij om in de komende maanden thuisbezorgingen soepel te laten verlopen. Naast de 250 winkels die onlangs toegankelijk zijn als pakketpunt is de verwachting dat de komende weken meer vestigingen van HEMA worden aangesloten bij dit initiatief. HEMA heeft in totaal 550 winkels in Nederland.

Woordvoerder HEMA: “HEMA en veel andere retailers draaien overuren als het gaat om online bestellingen en dat leidt onherroepelijk tot extra druk op thuisbezorgingen. Voor retailers is deze online omzet momenteel van levensbelang en daarom werken we graag mee aan het vergroten van de capaciteit van de bezorgdiensten. Op deze manier kunnen consumenten hun producten blijven bestellen en helpen we voorkomen dat het bezorgsysteem overbelast raakt.”

Bij de pakketpunten kunnen uitsluitend pakketten van DHL opgehaald of ingeleverd worden. De vestigingen van HEMA zijn gedurende de lockdown niet toegankelijk om andere artikelen te kopen. HEMA en DHL zijn voornemens om de service in de winkels voort te zetten als de winkels weer geopend zijn.

DHL: “DHL Parcel bezorgt in Nederland momenteel meer dan 1 miljoen pakketten per dag en is daarmee als onderneming van cruciaal belang om de samenleving zo goed mogelijk draaiende te houden. Daarbij zijn ook Servicepoints een cruciaal onderdeel. De goed bereikbare en herkenbare HEMA vestigingen, verspreid over heel Nederland, vormen hierop een krachtige aanvulling.”

Voor alle vestigingen van HEMA geldt dat de pakketpunten geopend zijn van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Er geldt een mondkapjesplicht en bezoekers wordt gevraagd voldoende afstand te houden. Dit meldt DHL op hun website.

Lees ook  Doorrijden zonder pauze: de harde realiteit van een DHL pakketbezorger

Lees ook: Snelgroeiende markt noodzaakt pakketbezorger tot uitbreiden