Print Friendly, PDF & Email

Voor het Forum voor Democratie mag de accijns en wegenbelasting omlaag. Op deze wijze willen ze het kwartje van Kok teruggeven en is Nederland niet langer duurste autoland van Europa. Subsidie op elektrische auto’s mag voor het FVD stoppen en daarentegen wil het Forum voor Democratie subsidie voor innovatie, zoals hyperloops. Net zoals het CDA wil de partij de Westerscheldetunnel tolvrij en de maximumsnelheid terugbrengen naar 130 km/h en waar verantwoord hoger, naar Duits model. Het FVD schrijft in het verkiezingsprogramma onderzoek naar nieuwe vormen van transport, zoals hyperloops, hogesnelheidstreinen en innovatieve vliegtechnieken te willen doen. 

Speerpunt van het FD is de aanpak van onderbetaalde buitenlandse chauffeurs, de schijnconstructies en de illegale uitzendbureaus. Meer handhaving op op rij- en rusttijden en cabotageritten en de overlast langs de weg actief bestrijden. Daarnaast is de traditionele transportsector voor ons van groot belang, maar de belangen van transporteurs worden al jaren verwaarloosd. De parkeerplaatsen langs onze wegen staan vol met vrachtwagens van Oost-Europese chauffeurs. Via detacheringsconstructies en schimmige uitzendbureaus worden onderbetaalde chauffeurs geronseld en schijnconstructies opgezet om de regels te ontwijken.

Tweede Kamerverkiezingen
Tweede Kamerverkiezingen

Het Koninkrijk der Nederlanden omvat niet alleen ons eigen land, maar ook zes eilanden in het Caribisch gebied. Aruba, Curaçao en Sint-Maarten zijn autonome landen. Bonaire, Saba en Sint-Eustatius zijn bijzondere Nederlandse gemeenten. Daarnaast hebben we een bijzondere, historische verhouding met Suriname. Forum voor Democratie is trots op onze geschiedenis en wil de historische banden met onze overzeese gebiedsdelen behouden. In Suriname willen we de recente politieke omwenteling in het bijzonder ondersteunen. Ze zien mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven om daar te investeren en een hub te vormen tussen Nederland, Suriname en de Caribische eilanden met Zuid- en Midden-Amerika. Met stabiele en efficiënte luchtverbindingen.

Forum voor Democratie is de snelst groeiende partij van Nederland. In een jaar tijd hebben we al meer dan de helft van het aantal leden dat de traditionele partijen in vele decennia hebben opgebouwd. De politieke partij wil controle over onze grenzen. Geen ongecontroleerde immigratie en snelle en effectieve grenscontroles. Dit alles is onverenigbaar met de EU. De partij wil een intelligente uittreding uit EU (NEXIT), na een bindend referendum en het Schengenverdrag opzeggen.

Forum voor Democratie is een Nederlandse politieke partij met een liberaal-conservatieve signatuur, ze wordt vaak als rechts-populistisch en nationalistisch beschouwd. De partij werd in 2015 opgericht als denktank onder leiding van Thierry Baudet en Henk Otten. In 2016 werd FVD een politieke partij. Lijsttrekker van de kandidatenlijst is Thierry Baudet.