Mobiliteit is een belangrijke voorwaarde voor de vrijheid. Daarom wil de PVV mobiliteit beschikbaar en betaalbaar houden. Zowel het openbaar vervoer als de eigen auto zijn belangrijk voor iedereen. Het openbaar vervoer en autorijden moeten betaalbaar blijven. De auto blijft het belangrijkste vervoermiddel voor veel mensen. De PVV is tegen rekeningrijden. De PVV wil dat er blijvend wordt geïnvesteerd in goede en veilige wegen. Nederland heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van goede infrastructuur en dat vindt de PVV belangrijk, ook in de toekomst. PVV wil de maximumsnelheid op snelwegen verhogen naar 140 km/h. en blijven investeren in nieuwe en veilige wegen.

De PVV houdt van Nederland, de eigen cultuur, identiteit en tradities. Nederland is een schoon land. Een land met een prachtige natuur, een schone lucht en een goed milieu. Een land om trots op te zijn. Ons Nederlandse landschap is uniek en wereldberoemd. Een landschap om zuinig op te zijn en onze bescherming verdient tegen
het vernietigende klimaatbeleid zoals windturbines en zonneparken.

Het partijprogramma laat weinig ruimte voor inzichten of standpunten ten aanzien van Schiphol, openbaar vervoer of wegen-infrastructuur. Mobiliteit is binnen het partijprogramma zeer summier aanwezig. De partij en de PVV-kandidatenlijst richten hun pijlen op andere thema’s. Niks ten nadele van Dion Graus die luchtvaart in zijn portefeuille heeft. Sinds 29 december moest iedereen die per vliegtuig naar Nederland komt een negatieve coronatest laten zien. De wet moest daar voor aangepast worden, en dat werd in de Tweede Kamer besproken. Volgens een woordvoerder van minister Grapperhaus moest met de negatieve test worden uitgesloten dat de overstappende reizigers het virus op Schiphol overdragen. Graus kwam op voor onze eigen luchtvaartsector.

“Als Frankrijk en Duitsland niet meedoen, is er sprake van valse concurrentie. We brengen de eigen luchtvaartsector, die het al zo moeilijk heeft, opnieuw een nekslag aan”, aldus PVV-kamerlid Dion Graus.

Tweede Kamerverkiezingen
Tweede Kamerverkiezingen

Fractieleider van de Partij voor de Vrijheid en lijsttrekker van PVV is Geert Wilders. Kamerlid vanaf 1998. Geert Wilders startte in 2004 de Groep Wilders, die in 2006 voor het eerst meedeed aan de verkiezingen, onder de naam Partij voor de Vrijheid. Tegen alle verwachtingen en opiniepeilingen in haalde de partij toen meteen negen zetels, een verpletterend debuut.

Geert Wilders voert jarenlang strijd tegen de islamisering van Nederland en de miljarden verslindende massa-immigratie. De PVV-fractieleider is tevens aangeklaagde in het proces tegen de vrijheid van meningsuiting, waarbij hem uitspraken ten laste worden gelegd die niet getolereerd worden door de linkse elite. Geen enkele partij is zo actief in het buitenland als de Partij voor de Vrijheid. De afgelopen jaren is Geert Wilders uitgegroeid tot het boegbeeld van de internationale anti-jihadbeweging.

Lees ook: GroenLinks al jaren voorstander van rekeningrijden

Print Friendly, PDF & Email